20 Haziran 2020 Cumartesi

Afrin İşgali üzerine birkaç not...


Faiz Cebiroğlu
faizce@hotmail.com


Mart 2018’de, Rojeva / Afrin işgali ile başlayan soykırım, yağma, tecavüz, katliam,asimilasyon ve tehcir iki yıldır devam ediyor. En son 16 yaşında Kürd kız çocuğu Melek Nebih Halil kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip öldürüldü. Yine, Afrin kent merkezinde bulunan hapishanede, işkence, tecavüz ve öldürme had safhadadır. Bu ve buna benzer olaylar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ne yazık ki, Putin, 2018’de, Rusya’nın Afrin üzerindeki hava sahasını Receb’e açıp, Afrin’deki işgal ve katliamı açık bir şekilde onaylamış oldu. Aralıksız bir şekilde ve içerisinde zehirli gaz bulunan bombardıman uçakları ile, Afrin yakıp yıkıldı. İnsanların, bombalardan kaçıp, evlerini, barklarını bırakıp tehcir edilmesine vesile oldu. 200 binden fazla insan, başka bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

İşgalci Türk güçleri ve buna bağlı islami jihadist kiralık katiller sürüsü, Afrin’de her şeyi tahrip ettiler. Yok ettiler. Tarihi eserler tahrip edildi, Antik eserler çalındı. Afrin’in zeytinleri ve tüm yer üstü kaynakları yağmalandı. Yağmalanıyor. Bu birinci noktadır.

İki: İşgal ile birlikte, Afrin’i Kuzay Halep bölgesinden ayıran bir beton duvar inşa edildi. Duvar şeridi boyunca “İşgali Gözetleme Kuleleri” kuruldu.

Üç: İşgal ile birlikte ilan edilen Şeriat Nizamı ve bu nizama hizmet verecek “Şeriat Medreseleri” kuruldu. Kurulan medreselere, Afrinde ölen Türk asker ve subayların isimleri verildi.

Medreselerde, Türkçe eğitim verilmekte ve Türk bayrağı dalgalanmaktadır.

Dört:
Afrin’deki tüm köy ve beldeler, saha ve bulvarların isimleri, Türk isimleri ile değiştirildi.

Beş:
Afrin’deki, resmi dairelerde kullanılmak için, “Tc İşgal Kimlik Kartları” çıkarmak zorunlu hale getirildi. Bu karta sahip olmayanlar Afrin’de hiç bir hakka sahip bulunmamaktadır.

Evet...Şu anki Afrin, özetle budur.

Afrin, klasik sömürgecilikten daha beter bir şekilde, dünya gözleri önünde, Tc tarafından işgal edildi; işgal edilmesine izin verildi.

İşgal, iki yıldır en barbar yöntemlerle devam ediyor.

Parantez açıyorum.

A) Suriye, Afrin’i işgalden kurtaracağını, defalarca kez bildirmesine rağmen, Rusya / Putin’in müdahalesi nedeniyle, bu gerçekleşmedi.

B) Suriye, Afrin’den önce, İdlip’i, işgalci Türk güçleri ve buna bağlı islami jihadist kiralık katiller sürüsünden temizlemeye kalkıştı. yine, Rusya / Putin’in engeline takılmış oldu. Olmadı. Afrin yetmedi. Putin, İdlip’i de Receb’e verdi.

Parantezi kapatıyor ve notlarımı şu sonuçla bitiriyorum:

Genelde Rojeva’dan, özelde Afrin’den katliam, tecavüz, ve soykırım haberleri vermek, bunları sosyal medyalarda paylaşmak hiçbir şey ifade etmez ve var olan fiili işgali ortadan kaldırmaz.

Artık vakit kaybetmeksizin, işgale karşı birleşmek ve Afrin’i işgalden kurtarmak gerekiyor.


Hiç yorum yok: