11 Ocak 2009 Pazar

Serra Güneyli Sordu, Faiz Cebiroğlu Yanıtladı



- Serra Güneyli: Sayın Cebiroğlu, Prof.Dr. Yalçın Küçük gözaltına alındı, Ergenekon çerçevesinde tabi. Ne diyorsunuz?

- Faiz Cebiroğlu: Yalçın Küçük’ün ”Ergenekon” çeteleriyle birlikte gözaltına alınması, tesadüfi değildir. Amaç, kafa karıştırmak. Amaç, ”Ergenekon”un oluşum nedenini gözlerden saklamak içindir. Yalçın Küçük, Tayyip Erdoğan ve AKP’ye tek başına ama var olan örgüt ve partilerden çok daha fazla mücadele etmiştir. ”Caligula” kitabını da yazdı. Tayyip bey de fırsat varken Yalçın Küçük’ü de gözaltına alayım dedi. Olay budur.

- Serra Güneyli: Peki şuan ki Türk Silahlı Kuvevetleri bu işe ne diyor?..

- Faiz Cebiroğlu: Şöyle bir durum var: 12 Eylül devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, 12 Eylül’ün uzantısı olarak devam etti, ediyor… Burjuvazi arasında var olan bu kavgada, TSK , sözümona islamcı ama Amerikan ve İsrael’den yana olan AKP’yi destekliyor. Bu destek olmasa AKP ayakta kalamaz.

- Serra Güneyli:
Yani muhalif olanlar mı gözaltına alınıyor?

- Faiz Cebiroğlu: Şöyle bir durum var: AKP’ye muhalefet edenler çoktur. AKP hedef şaşırtmak için, ”bir araya gelmezleri” de birlikte tutuklayarak kendini kurtarmak istiyor. AKP’ye muhalefet edenleri bu ahlaksız örgüt vasıtasıyla susturmak istiyor.

- Serra Güneyli: AKP’yi tanımlar mısınız?

- Faiz Cebiroğlu: AKP, emperyalizmin ve siyonizmin, Anadolu halklarını bölmek ve parçalamak için iktidara getirdiği bir ”vatan-i ihaniye” şirketidir. Böylesi bir şirketi Türk Silahlı Kuvvetleri desteklemesi utanc vericidir!

-Serra Güneyli:
Yalçın Küçük’e dönersek, kendisi hâlâ gözaltında. Onu kim sorguluyor, acaba sorgulamaya cesaretleri var mı?

- Faiz Cebiroğlu: Öğrendiğime göre Zekeriya Öz sorguluyormuş. Ama zavallı Zekeriya Öz böylesi bir sorgudan pişman olacağını biliyorum… Yalçın Küçük’ü faşist cunta dönemlerinde sorgulayanlar da söylüyor: Hoca karşında durup kaldık. Dinledik. Bizlere tarih dersi verdi… Şuan ki ”sorgulamada(!) olacağı budur.

- Serra Güneyli: Yani durumları zor.

- Faiz Cebiroğlu: Yalçın Küçük’ü tanıyan ve onunla birlikte çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim: Yalçın hocanın fikirlerini tartışın, eleştirin. Ama ince hilelerle yaklaşmayın, sizler de pişman olursunuz!..
AKP’ye sesleniyorum: Yalçın hocayı gözaltına almakla kafaları karıştıramazsınız. Zaten yalçın hocayı gözaltına almak, baltayı taşa vurmak demektir!..

- Serra Güneyli: Messenger aracılığıyla verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok: