19 Mart 2009 Perşembe

PİŞMANLIK YASASI ÇIKARILMALI MI?




Dr.İsmet Turanlı, Antalya
dr_ismetturanli@mynet.com

Böyle bir yasa evvela yurt içinde darbeleri yapanlara,darbeleri hala savunanlara çıkarılmalıdır.Elini kana bulaştıranlar,suçsuz insanları asit kuyularına attıranlar yargıya sevkedilmeli,17 bin katili meçhuller bölgesinde Jitemde vazifeliler yargılanmalı,hala darbeleri savunanlar ise pişmanlıklarını ifade ederler,annelerden özür dilerlerse af kavramına alınmalıdır.

27 mayıs iyi idi,12 eylül yanlıştı diyenler biliniyor.Bu namusu mücessemler (!),şerefli,vatansever insanlarsa erkekçe ortaya çıkıp suçlarını ikrar etsinler.Yoksa bu af teraneleri neticede Susurluk gibi Ergenokoncuları kayırmak içinmi zemin hazırlıyor dersiniz?.İnsan hafızası unutmağa mahkumdur.Hafızayı beşer nisyan ile maluldur.! Fakat Tarih akıllıdır ve unutmuyor.

DEmokrasi yönünde sanki açılımlar ufukta görünmeğe başladı.İzmir belediye meclisi ,bütün siyasi parti fraksiyonları,oy birliği ile EVREN’in isminin Liselerden silinmesine karar veriyor.Batmanda Necdet Sezer’in ,ki hiç Güneydoğuyu ziyaret etmek tenezzülünde bulunmamıştı,yahutta cesaret edememişti,adının verildiği caddeden silinmesi kararlaşmış.Orgeneraller bile tutuklandı.Bütün bunları hayal edemezdik.Bu yaptırmlar ilerde halkın dahada ciddi kararlar alacağına alamet olabilir mi?.Belkide ben iyimser yorumlar yapıyorum.Bahar gelince önce badem ağaçları çiçek açar.Sanki ,naif bir rüya değilse,Türkiyedede bahar gelmeğe başladı.Evren kararı duyar duymaz kriz geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.Kırmızı paçalı arkadaşları ile birlikte,Yunanistanda olduğu gibi,günün birinde GATA’ya sevkedilmeden tutuklanabilirler mi?

GAZİ Suikastı

Yakın tarihimizde gerçekleşmemiş bir GAZİ suikastı vardır.O zaman İstiklal mahkemeleri kurulmuş,hatta Gazi’nin en yakın arkadaşları ,kurtuluş savaşını birlikte yaptığı generaller sorguya çekilmiş,İsmet paşanın müdaheleleri ile paşalar ipten dönmüş,bir çok değerli devlet adamı suçsuz idam edilmişti.Son senelerde değil darbe yapan paşalar serbestçe dolaşmakta,hatta yaşamboyu senatörlükle taltif edilmiş,yargıdan muaf kılan anayasal garanti sağlayan kanunlarla dokunulmaz hale getirilmiş,üstelik ‚İç hizmetler kanunu ile ileride darbe yapmalarını sağlayan hertürlü haklar, kanunlar anayasaya koydurmaktan çekinmeyen,demokrasiyi istedikleri an boğazlamaya amade olduklarını deklare etikleri,iftiharla ifade ettikleri malumumuzdur.Bu tarihi hatalarının Türkiyeye,demokrasiye,ekonomiye ne zararlar getirdiğinin bir bilançosu yapıldımı?Kaç bin genç hayatını kaybetti,?Kaç bini zindanlarda zulüm gördü,dışkı yedirildi,kaç bin rejim aleyhtarı insanımız hudut dışına kaçmak,senelerce vatana hasreti,her türlü sıkıntı ve eziyet çektiklerini medyamız hala es geçmekte değil mi?

İNTERNETTE ÇIKAN GÜNLÜKLER

Son senelerde İnternette çıkan darbe günlükleri ,bazı arsız aydınlar tarafından adeta karikatür malzemesi yapılmaktadır.Gazi suikastında devletin gösterdiği aşırı reaksiyonlara karşı,belkide kanıksandığı için,devleti yıkacak darbe teşebüsleri ciddiye dahi alınmamaktadır.

Polise taş atan çocuklar(belkide kardeşleri,babaları Jitem tarafından katledilmiş) 18 sene hapse mahkum edilirken,mankenlerin arkadaşlıkları basının en mütena maşetlerinde.

Düseldorfta Kommödchen diye bir kabaretin seneler öncesi bir oyununu seyretmiştim.Aklımda kalan,benzetmek gibi olmasın,Nazilerin milyonlarca yahudi vatandaşını gaz odalarında imha etttiği günlerde basında çıt çıkmadığı halde ,bir köpeğin sokakta öldürülmesinin basında manşetlerde dile getirilmiş olduğudur. .

SİLOPİDE KUYULAR AÇILIRKEN

Masum Kürtlerin katledildikten sonra asitli kuyulara atıldığını ailelerinin iddia etmesi senelerce devlet tarafından ignore edimesine karşı ,şimdi bu kuyular açılıpta insan kemikleri,saç kırıntıları bulununca,bazı hayvan kılları neyi ifade ederki diye alay eden basın mensuplarının kin ve nefret dolu açıklamaları insan olduğuma beni utandırmaktadır.Hala o katliamları savunanlarında Ergenekon davasına alınması ve yaptıkları utanç verici hezeyanları gereken cezayı bulmaları gerekmez mi?

OSMANLILIKLA ÖVÜNMELER

İsveçte iken bir meslektaşımın kralları Karlın Balkanlarda ne işi vardı diyerek utanç duygusunu ifade etmesini duyunca birden irkildim ve Osmanlıların Balkanlarda ,Arap dünyasında ne işi vardı diye düşünmeğe başladım.Viyana kapılarına kadar dayanmıştık diye iftihar edenlerden utanıyorum.Kaç milletin başında Boza pişirmişiz?.Ne hakla?.Sonra o milletler özgürlük savaşı yapıncada ‚’onları hainlikle suçlamamız ve bizi arkamızdan hançerlediklerini sıkılmadan iddia etmemiz hangi etik kurallarına sığmaktadır.

Singapurda bir kongrede bir İngiliz Profesör ‚’buralarda bile ne gibi kötülükler etmiş İmparatorluğumuz ‚’Çanakkale işleri neydi? diyince ,ya bizimkiler dedim içimden.İngilizler Arabistanı ona,Kürdistanıda dörde bölüp bir parçasını Türklere hediye edince bu kazanılan müktesep hak bir PKK terörizmini doğurmuştur.Siyasetende DTP yi.Fıratın ötesine diğer partiler ancak güvenlik kuvvetlerinin koruması altında gidebilmeleri neyin ifadesidir?

Fransızlar Napolyonla,Almanlar Hitlerle iftihar ettikleri gibi zamanlarının tarihi icapları olarakda Osmanlı fütühatları övülebilir.

.Kendi kendime soruyorum CHP ve MHP nin oralara gitmemesi neyin ifadesidir?.Sizmi Kürtleri sevmiyorsunuz? Yoksa Kürtlermi sizi görmek istemiyor.?

Şimdi PKK yı ifna etmekle Kürt sorunun çözüleceğini zannediyorlar.Talabani büyük Kürdistan şiirlerde bir hayal diyor.Barzani ise hakkımızdır ama şimdi değil diyor.Bir DTP mebusu aradaki hudutları kaldırın diyor.Harranda huduta kadar gitmiştik kaç sene önce.Eşim Suriye tarafının fotoğrafını çekmek istediğinde huduttaki nöbetçi askerler ‚YASAK’’ demişti.Hudutun öteki yanında oradaki insanların dayıları,amcaları,teyzeleri yaşıyordu.Bana Berlindeki utanç duvarlarını hatırlattı.Ben elli sene önce Kürtlerin böyle sesli konuşabileceklerini hayal olarak ,tasavvur dahi edemiyordum.Dün akşam en azından altı televizyon kanalında Kürt sorunun tartışıldığını görünce hayret etmedim değil.Sanki orta doğudada demokrasi yönünden bir kıpırdama var.Gerçi Bush 1,5 milyonun ölümüne sebep oldu deniyorsada, acaba Saddam ,2 milyon arabın,2 milyon acemin,on binlerce Kürdün,Türkmenin ölümüne sebep olmuşken ,yaşasaydı kaç milyon insanın daha ölümüne sebep olacaktı?

Bugünlerde kahraman yapılan BALBAY Kölne geldiğinde ve sonra gazetedeki köşesinde Yogoslavyanın ve kafkasların parçalanmasına batının sebep olduğunu iddia ettiğinde kendisine bir sual sordum.Hadise parçalanmış olmalarımı yoksa Bosnanın,Makedonyanın,Kosovanın,Özbekistanın,Azerbeycanın,v.s. özgürlüklerine kavuşmasımıdır ?Bu Türklerin üstün bir millet olduğunu iddia etmek .Çetin Altanın dediği gibi kendi kendine hamaset çığırtkanlığı yapmak bizi gülünç duruma sokmuyormu?

DOKUNULMAZLIK SAĞLAMAK ÇOK KOLAY

Tıbbi otoritemin bazı hastalarca kabul görmediği anlarda kendime dokunulmazlık sağlamak için müracaat ettiğim bir taktik vardı.Hastam şayet fazlası ile mümin ise ona Hazreti Muhametten bir anektod,milliyetçi görünüyorsa ona Atatürkten bir anektod anlatarak kendime bir dokunuzmaklık sağlıyordum.Geçen gün televizyondaki bir oturumda ilahıyatçı,siyaset adamı bir profesör Layıklıktan bahsederken,bunun islamda mevcut olduğunu,Peygamberimizin bunu sağladığını,Türkiyedede Atatürkün bunu gerçekleştirdiğini söylüyordu.Yani bir çırpıda her iki dokunuzmaklık taktiğini kullanıyordu.CHP de biz Atatürkün partisiyiz diyerek kendilerine bir zırh takınıyorlar.Atatürkün koltuğuna seni oturtmayız gibi duygusal,problemleri şahsileştiren bir argüman acaba ne derecede ciddiye alınıyor halk tarafından.

Hakiki inandırıcı olmak ,yandaşlarının hoşuna giden fikirleri serdetmekle değil,karşıt düşüncedekine karşı ne derecede mukni olabileceği argümanları ifade ile mümkündür.(Bu da benden bir vecize).

Bütün demokratik açılımlara rağmen TSK nın Layıklik ve KÜRT mevzuunda aşırı allerjisi olduğunu,27 mayısta askeri hiyerarşiyide yıktığı genel kurmay başkanına dahi astteğmenlerin çirkin davranışlarda bulunduğunu hatırlarsak,şimdide TSK nın iç hizmet kanununa dayanarak iktidara müdahele edebileceği ihtimalinide göz ardı etmemek lazımdır.Balbayın astteğmenler rahatsız manşetli makalesine genelkurmay üst kademelerinin sert açıklamalar verdiği,hatta Balbaya hakaret etmelerine rağmen Cumhuriyet gazetesi bu haberi yayınlamadığı gibi Balbayın arkasında olduğunu bildirmişti.

Zamanında Enver paşanın bir müfreze askerle Babıaliyi nasıl bastığını ve iktidara geçtiğinide unutmamalı.Yeniçerilerdenberi asker kendini siyasilerden daha çok milletin sahibi olduğuna inanmıştır.Bu zihniyet kaybolmadan Türkiyenin darbelerden masun kalabileceğine inanmak güçtür.Hatta Atatürkün gençliğe değilde ,milletin vesayetini askere miras bıraktığı iddiası vardır.AB ninde hassasiyetle üstünde durduğu askerin siyasete mesafeli durması tavsiyesini ciddiye almak lazımdır.

Hiç yorum yok: