19 Ocak 2009 Pazartesi

Siyonizmin Vahşetine Terk Edilmiş Mazlum Bir Halk...





Abdulkadir Ulumaskan / ulumaskan@hotmail.de

Uygar ve demokratik bir dünyada, insanlarιn haklarιna göre değilde güçlerine göre hareket etmeleri vahşetir. İsrail’in, Filistinlere uyguladιğι da böyle bir vahşet oluyor. Modern dünyada insanlarι bu tür vahşetlerden korumak için bazι kurum ve kuruluşlarιn olmasιna ihtiyaç vardιr. Ancak eğer bu kurum ve kuruluşlarιn vahşeti uygulayanlarιn etkisinde olmasι, vahşetlerden koruma ve kollamak yerine bu vahşetin aracι olabiliyorlar. Bu gün mazlum Filistin halkιna karşι Birleşmiş Milletler Teşilatιnιn böyle bir konumu vardιr. Zaten bu Birleşmiş Milletler değil miydi 1947 yilinda Filistin topraklarιnιn yarιsιnι İsrail’e vererek bu adaletsizlik üzerine 1948 de uluslararasι Emperyalizmin gayri meşru çocuğu olan İsrail devleti kurulmuş, o günden bu güne kadar da ABD’nin ortadoğudaki bostan korkuluğu görevini yapmιştιr.

Amerika’nιn desteği, Avrupa’nιn iki yüzlülüğü, müsümanlarιn sesizliği ile Araplarιn tepkisizlik ve tutarsιzlιklarι siyanizmin katliamlarιna yol ve cesaret vermektedir. Bu koskoca dünyadaki tüm devletler içerisinde sadece bir tek Venezuela lideri Hugo Chawez namuslu çιkarak israilin elçisini ülkesinden kovarak tüm ilişilerini kesme onur ve cesaretini gösterebildi.

Bunun dιşιnda hemen herkes canlι dizi filim seyreder gibi kadιn, çocuk, yaşlι masum sivillerin katledilmesini seyr etmektedir. Dünyada bu kadar uyuşuklaştιrιlmιş vicdanlarι uyandιrιp ayaklandιrmak gerekiyor. Gerçi tüm halklar yapιlan bu vaşete karşι tepkili, ama bu vahşete ortak olan devlerlerinin barikatlarι ünlerini kesiyor.

Arap halkιnιn, üzerine tükürmesi halinde tüm siyonistlerin bu tükürük altιnda boğulacağι sözleri doğrudur ve Arap bir arkadaşιn : „ Bizler Araplar olarak birer köpek olup israil’e saldιrιrsak, İsrail diye bir şey kalmaz.“ Demesi esasιnda kendi halkιna hakaret etmekten çok, işbirlikçi Arap devletlerine karşι bir isyanιn sözlere yansιmasιdιr. Gerçekten de işbirlikç Arap ülkeleri mazlum Filistinli soydaşlarιnι siyanizmin vahşet ve katliamlarιna terk etmişlerdir. Yalnιz Araplar değil tüm dünya söz birliği edercesine - ki çoğu söz birliği de etmiş - mazlum Filistin halkιnι siyanizmin vahşetine terk etmiştir. ABD nin : „İsrail’in kendisini savunmasιnι anliyoruz.“demesi ve Birleşmiş Milletlerin ateşkes kararιna karşι çekimser kalmasι, bu vahşetin bariz bir ortaklιğι olup Gazze’nin vurulmasιna devam edilmesi isteğinin diplomatik ifadesidir.

Irak konusunda karar çιkarmaktan hiç teredüt etmeyen Birleşmiş Milletler, kendi ateşkes kararιnι hiçe sayan ve hiçe saydιğιnι da açιkça söyleyen İsrail’e karşι aynı Birleşmiş Milletler adeta dilini yutmuş gibi.

20 gün içerisinde 1000’ni aşkιn masum Filistinli insan katledildi. katliamιn sayısι beli bir doygunluğa ulaştιktan sonra Emperyalizmin kendi rengine ihanet etirileceği şimdiden beli olan yeni başkan Obama’ ya bir rol verilip “Dur” dedirtecek ve 2000 tarihindeki Yaser Arafat ile Barak ιn Oslo Anlaşma oyunu gibi yeni bir Camp David süreci türünden Filistin halkι beli bir süre daha umutlandιrιlιp oyalanacak ve tekrar birbirine düşürülecektir.

Amerika’nιn Filistin sorununu çözme veya İsrail’in HAMAS ι bitirme gibi bir amacι yoktur.
Zaten HAMAS’ ι kuran İsrail’in kendisi deği lmidir ? Amaç Filistin halkιnι oyalıyarak, katledip göçerterek, siyonistlerin İsrail bayrağιndaki Nil ve Fιrat nehirleri arasιnda bir Yahudi imparatorluğunu kurmaktιr. Belki Fιrat’a zor, ama Filistin halkιnι ortadan kaldιrmayi önlerine koymuş ve adιm adιm ilerliyorlar. 5 milyon civarιnda Filistinli dünyanιn dört bir yanιna savrulup hala dönmelerine izin verilmezken, dünyanιnιn dört bir yanιndan getirilen Yahudilerin sayisι gün geçtikçe artmaktadιr. 1918’ de Filistin’deki Yahudilerin sayιsι 24 bin iken İsrail devletinin kurulduğu 1948 de bu sayi 806 bin olmuş ve bugün 7 milyona ulaşmιştιr. Bu süreç içerisindeki normal bir nufus artιşι değil ithal edilen bir nufustur.

Burada, Türkiye’nin İsrail ve Filistin konusundaki sahte tepkisine kιsaca değinmek gerekir.
Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunden beri İsrail’in stratejik bir ortağιdιr ve 1949 yilinda İsrail devletini tanıyan ilk müslüman ülke Türkiye’dir. Türkiye sahte İsrail karşιtι söylemi ve Filistin halkιnιn yanιnda olduğu tüm ikiyüzlü açιlamalarιna rağmen hep İsrailin yanιnda olmuştur.

Türkiye’nin siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerinin en yoğun olduğu devletlerden birisi İsrail’dir.
Sözümona en radikal israil düşmanι ve kardeş müslüman Fiistin halkιnιn dostu olduğunu söyleyen ve İsrail kelimesini bu günkü Ermeniler’de olduğu gibi bir küfür olarak kulanan Erbakan dahi iktidara gelince bugün Gazze’de Filistinli kadιn ve çocuklarι bombalayan İsrail pilotlarιnιn Türkiye’ de eğitim görme anlaşmasιnι yapmιştιr.

Yine o dönemin Erbakan çιraιğι olan ve bugün timsah gözyaşlarιnι döken Erdoğan’da İsrail’e en sιkι - fιkι olan başbakan, o zaman bu bağιrtιlar İsrail’e karşιmιş gibi sahte naralar niye ?

Aslιnda niyesi yaklaşan seçimler ve islami duyarlιlιğι olan Türk halkιnιn dini duygularιn tüccarlığιdιr. Erdoğan : „ Filistin çocuklarιnιn kanι yerde kalmayacaktιr.“ Derken kendisini seçim meydanιnda his ediyor ve adeta : Bana oy verin !“ der gibi bağιrιyor. Ruh hali ve hareketleri iyi gözlenirse bu sesler duyulacaktιr. Eğer yalan değilse, sahtekarlιk değilse ve dürüst ise o da Hugo Chawez gibi namuslu ve onurlu bir tavιr göstererek İsrail ile tüm ilişkilerini keserek İsrail elçilerini kovarak kendi konslosluğunu geri çeksin. Bu öyle : „Dükkan değil, devlet yönetiyoruz.“ ikiyüzlüce demogoji yapmakla olmaz. Hugo Chawez de dükkan değil devlet yönetiyor ve namusluca da yönetiyor. Bir devlete savaş açmιş gibi iç kamuoyuna seslenmek ve ayni devletle her türlü ilişkiyi sürdürmek siyaset değil siyasi puştluk olmaz mι acaba ?

Diyelim ki Türkiye İsrail' den silah aliyor ve bunlarι özellikle Kürtleri katletmek için alıyor. Tamam onu da anladιk, Kürtleri de katletsin. Ama silah tek İsrail de yok ki başka yerden alιp yine Kürtleri katletmeye devam etsin. Ama kardeş müslüman Filistin halkιnιn katili dediği İsrail’den almasιn. Dünyanιn neresinde kardeşlerinin katilinden silah alan ve kendi ülkesinden katil uçaklarιn kalkιp kardeşlerine bomba yağdιrmasιna müsade eden bir kardeş vardιr acaba, Erdoğandan ve hükümetinden başka ?

Timsahlar da önce yavrularιnι yer, sonra da sayın Erdoğan gibi oturup gözyaşι dökerlermiş.

Hiç yorum yok: