12 Temmuz 2010 Pazartesi

KILIÇDAROĞLU, BAYKAL’IN DÖNMESİNİ Mİ ARZULATIYOR




Dr.İsmet Turanlı
dr_ismetturanli@mynet.com

Hocam derdi ki aklı yetmeyenler kurnazlığa başvurur. Kılıçdaroğlu’nun kurnazlığa başvurması sırıtmağa başladı. Söylediklerini tevil etme mecburiyetinde kalması kurnazlığından ileri geliyor. Bu davranışa Almanlar ‘’Bauernschlaüche ‘’, yani kurnazlık denir. Hürriyet gazetesinden Ahmet HAKAN’ın sıraladığı gibi onun her söyleşide söylediğini tevile kalkışdıklarına bir göz atalım.

1. AK partili Dengir Fırat düellosunda sahte evraklar, Ankara belediye başkanı ile yaptığı tartışmada yanlış rakamlar vermesi dikkatimizi çekti.

2. Dersim katliamı hakkında Onur ÖYMEN’in hatalı, yöre halkını acıtıcı beyanına Kılıçdaroğlunun yorumu kamuda pozitif yankı uyandırmışken, Ankara’ya dönünce açıklamalarını yalanlaması.

3. Keza Batman’da PKK’lılara af getirlmesini söylemişken, Ankaraya dönünce, Baykal’dan zılgıtı duyunca sözlerini tevile çalışmıştır.

4. PKK’lıları dağdan indirmek için yaptığı açıklaması Kürt sorunun ne olduğuna cehaletini ortaya koydu. Dağdaki çocukların karnını doyurursak dağa çıkmağa ihtiyaç duymazlar demesi IQ seviyesini tahminizi kolaylaştırdı. Bu gençler dağda karınları mı doyuruyorlar, yoksa dahada açlığa maruz kalıyorlar. Bu gençlerin çoğu universite talebesi. Bu gençlerin bir kısmı Suriyeli, Iraklı, İranlı hatta Ermeni kökenli olduğundan bihaber mi? Kürt sorunu öncelikle KİMLİK sorunudur. Ebediyen bu millet dörde bölük yaşamak istememsidir. Sorun Enternasyonaldir.

5. Kendisi Kürt ve Alevi kökenlidir. Bunu Dersimliler çok iyi bilir. Aslını inkar eden HARAMZADE olduğu için hilafi hakikat beyanda bulunarak TÜRKMEN kökenli olduğunu söylüyor. Yahut korkak, sünepe bir şahsiyet olduğu için hicabet duygusundanda mahrum olduğunu isbat ediyor.

6. CHP başkanlığına aday olmacağını defalarca beyan ettikten sonra Önder SAV’ın kucağına oturunca Baykal’a sırtını dönmüş ve siyasi entrikalardan kendini kurtaramamıştır.

7. Başbakan ile buluşabileceğini beyan ettikten sonra Başbakan’ın davetine icap etmeyeceğini söylemiştir. Başbakanın onun ayağına gelmesi lazımmış. Siyasi anane öyleymiş. Yine bir TEVİL hokkabazlığı. Bahçeli’nin bu hususta ki ifadeside gülünç.

Başbakan inanınırlığını kaybetmiş. Anketlerde ise Erdoğanın % 50 den fazlası bu milletin destekçisi olmasını HİÇ’e mi indirgiyor. Hele hele idam tatbikatını, OHAL’in uygulanmasını istemesi geçen asırdan kalma bir kasaba politikacısı olduğunu isbatlamaktadır.

8. Siperde çömelmeyeceğini deklare etmesi onun düşünce seviyesindeki düşüklüğünün bir ibaresidir.

9. İstanbul CHP il başkanını SAV’ın emriyle diskalifiye etmesi davulun tokmasının kimin elinde olduğunu göstermiştir.

10. Kürt ,Ermeni, Kıbrıs, Kürdistan sorunları, TÜRBAN sorununu kendisinin çözeceğini, fakat önerilerinin neler olduğunu söylememsi inanırlılığını top yekün berheva etmiştir.

11. Baykal seneler önce seçim hazırlıkları yaparken Köln’e gelmişti.Ona işsizliği nasıl yok edeceğini sorduğumda Kılıçdaroğlu gibi bir cevap vermişti. İktidara gelmesi bu sorunun çözülmesinin bir garantisi demişti. Maalesef TBMM’sine dahi girememişti.

KURNAZ’lıktan ileri gitmeyen, içi boş sloganlar atarak nereye varmak istiyor. Bana öyle geliyor ki BAYKAL’ı özletmeğe başladı. Gelecek kongreye kalmadan başkanlık koltuğunu kaybedeceğini iddia ediyorum. Kürt ve alevi kökenli olmasına trağmen CHP nin başına gelmesi ‘’CHP’nin Obaması’’ olduğunu zannetmiştim.

Hiç yorum yok: