10 Ağustos 2009 Pazartesi

Gazeteci Murat Altunöz'e Polis Tehdidi



Haber: Dicle Haber Ajansı (Diha).

HATAY (DİHA) - Antakya merkeze bağlı Karlısu Beldesi civarında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Yusuf Tiryakioğlu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Ordu'ya gönderildi. Haberi takip eden Hatay muhabirimiz Murat Altunöz ise bir sivil polis memuru tarafından tehdit edildi.

Edinilen bilgilere göre, Antakya'nın merkeze bağlı Karlısu Beldesi yakınlarındaki askeri radar mıntıkasında devriye gezen askerler ile HPG'liler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonucunda Yusuf Tiryakioğlu adlı asker hayatını kaybederken , Cüneyt Sevinçkan adlı asker ise yaralandı. Yaralanan asker Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenilirken, bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Antakya Devlet Hastanesinde morgundan alınan asker cenazesi daha sonra Hatay il Jandarma Komutanlığına götürüldü. Orada düzenlenen tören sonrasına Asker cenazesi memleketi Ordu'ya yollandı. Çatışma ile ilgili Hatay Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, çatışmanın 7 Ağustos'ta saat 21.45 sıralarında, meydana geldiği belirtilerek, 1 askerin hayatını kaybettiği, bir askerin yaralandığı bir HPG'linin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Muhabirimize tehdit

Antakya Devlet Hastanesi önünde çekim yapan Hatay Muhabirimiz Murat Altunöz'e sivil bir polis memuru ise ölümle tehdit etti. Muhabirimiz çekim yaptığı sırada yanında gelen sivil polis memuru, "Şehitlerimizin intikamını alacağız. Ne seni ne diğerlerini burada barındırmayacağız. Yakında hepiniz göreceksiniz" dedi. Sözlere tepki gösteren muhabirimiz Altunöz'e ise polisin "Seni burada barındırırsak şerefsiziz. En yakın zamanda seni ziyarete geleceğiz" şeklinde tehditler savurdu.

Hiç yorum yok: