23 Kasım 2008 Pazar

İNSAN KANI SUDAN UCUZ!




Demir Bilgin / demir.bilgin@yahoo.dk



"...Bu, Osmanlı’dan bizlere geçen ”öldürme ve kan akıtma” mirasıdır. Osmanlı tarihine bir bakın; Osmanlı sülalesinde eceliyle ölen herhangi bir sultan var mı? Yok. Gerçekte Osmanlı düzeni, ”baba, kardeş ve oğul” katliamlarıyla dolu olan bir düzendir..."

Türkiye’de insan kanı sudan ucuzdur. Türkiye’de çocuk kanı sudan çok daha ucuzdur. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 21 Kasım 2004’te, 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz’ı öldüren polisler hakkında beraat kararı verilmesi, bunun açık bir örneğidir. Bu örnek tek değildir.

12 Eylül 1980’de Kenan Evren başkanlığındaki generaller, 17 yaşındaki çocuk Erdal Eren’i ”asmak” için, yaşını dahi büyüttükleri herkesin malumüdür.

Hrant Dink ve daha yeni, Malatya’da Zirve Yayınevi’ni basan ilkel katiller, 4 kişinin boğazlarını keserek öldürmeleri, toplum olarak nasıl bir mentalite ve ruh haleti içinde olduğumuzu açıkça göstermektedir. Bu bir mirastır. Bu, Osmanlı’dan bizlere geçen ”öldürme ve kan akıtma” mirasıdır. Osmanlı tarihine bir bakın; Osmanlı sülalesinde eceliyle ölen herhangi bir sultan var mı? Yok. Gerçekte Osmanlı düzeni, ”baba, kardeş ve oğul” katliamlarıyla dolu olan bir düzendir.

Bu, bir gelenektir. Bu öldürme ve kan akıtma geleneği, Türkiye’de de devam ediyor. Türkiye’de insanların acımasızca asılması ve kurşunlanması, insanların hayvan keser gibi ”boğazlanması” ve linç etme girişimleri, işte böylesi bir geleneğin ve eğitimin devamıdır.

Böylesi bir gelenekle yetişen ve eğitilen insanların, en küçük bir anlaşmazlığı dahi, ”kanla” ”şiddetle” çözmek(!) istemeleri, açık ki, bizlere verilen bu yanlış eğitimin sonucu oluyor. ”Şiddetle terbiye etme” , ”öldürerek sorunları çözme(!)” bu eğitimin ”değerleri” arasına giriyor.

Malatya’da Çocuk Yuvası’nda bebeklerin dahi, bakıcı(!) anneler tarafından acımasızca sopayla dövülmeleri, böylesi bir eğitimin sonucu oluyor.

İlkokullarda başlayan öğretmen dayağı, askerde sopa, karakollarda polis falakası… hepsi, şiddetle terbiye etme eğitimin ve mentalitenin sonucudur. Bir düşünün: Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre, anne ve babaların % 88’i çocuklarına fiziksel şiddet uyguladıklarını göstermiştir.

Peki böylesi bir gelenek ve eğitimle yetişen insanların ”sevecen” olmaları mümkün mü?

Böylesi bir miras ve eğitimle yetişen insanların farklı dinlere ”hoşgörü” ile bakmaları beklenebilir mi?

Açık ki hayır!

Açık ki, böylesi bir eğitimden mezun olan insanların, insana ve insan kanına değer vermeleri beklenemez.

Açık ki, böylesi bir eğitim sistemi devam ettiği sürece de, Türkiye’de insan kanı ucuz olur; Türkiye’de çocuk kanı sudan çok daha ucuz olur!

Hiç yorum yok: