19 Mayıs 2009 Salı

GÜL KÜRTLERE GÜL MÜ ATTI?



Dr.İsmet Turanlı, Antalya

dr_ismetturanli@mynet.com

Tabiatta nasıl fidanlar muayyen bir süreçte gelişip ağaç olurlarsa,çiçekler muayyen bir zamanda meyveye dönüşürse, KÜRT milletinin kaderide sanki tarihin kucağında büyüyüp ,diğer milletler gibi özgür bir devlet oluşumuna geçmek yönünde ,dünyada ki değişen konjüktüre uyarak,finale yaklaşıyor.
BABAN’ların osmanlı devrinde başlattıkları isyan,Koçgiri,Şeyh Sait,Dersim, nihayet PKK lı isyan ile ,BARZANİ-TALABANİ ikilisinin Irak’ta vardıkları noktadan hareket ederek ,nihayet Türkiye' de de başkan GÜL Kürtlere Gül atmağa başladı.’’Kürt sorununda iyi şeyler olacak,bu sorunu kendimiz çözeceğiz’’ beyanatları bana ÖZERKLİK yönünde açılımlar yapılacağı sinyallerini veriyor.

40 000 PKK lı gencin hayatını yitirmesi,17 500 katili meçhullar,4 000 köyün yakılıp yıkılması,3,5 milyon Kürdün göç etmesi,Diyarbakır zindanlarında ki işkenceler,dışkı yedirilmiş olması ,en mühimide Kürtçe konuşmanın yasaklanması,Kürt kültürnü yok sayma zulmü Kürtlerin yaşadığı en büyük travmadır.Bütün bunlara rağman Türk aydınlarının bile ‚’Kürtler ne istiyor?’’ diye sormaları insanı çileden çıkarabilir.

Bugün GÜL’ün attığı Güllere bakarak müsbet önerileri ,ileriye dönük ciddi fikirleri oluşturmak,medyada mukni olmak ,siyasi gelişmeyi desteklemek akıllı bir davranış olur.

Kürtler en azından Türklerin Kıbrıs’ta istediğini,Kosova da istediğini,Irak’ta kazanılan hakları istemelerini bölücükle itham etmenin Türklere bir fayda sağlamayacağı aşikar.Süreç Özerklik yönünde tekamül etmektedir.Macun Tüpten çıkmıştır,geri girmez.

Genel Kurmay başkanıda,Bahçeli’de,Baykal’da ne kadar direnirlerse dirensinler HÜSRAN kaderleri olacaktır.Bu yüzden kavgaya,hüzne,karamsarlığa hacet yok.

’Kürt sorunu yok,PKK,terörist sorunu vardır.Evvela onu yok etmek lazımdır ‚’ iddiası iflas etmiştir.PKK’nın silahı elinde iken ‚’Kürtler ne istiyor?’’ diyenler eski inkar politikalarına dönerler.Bunu söylemekle PKK nın eylemleri devam ettirmesi manasına gelmez.Türkiye’nin diyalog yollarını açması ,devletin GÜL atmağa devam etmesini desteklemek gerekir.Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktığı kadar demokrasisininde gerçekleşmisini ön plana alması gerekir.

Türkiye de aydın geçinenlerin ideolojik,şovenist düşüncelerinden kendilerini kurtaramadıkları,avamı,köylüyü,işçiyi ,memleketin efendisini hiç dinlemedikleri kanaatındayım.Benim doktor olarak büyük bir avantajım var oda en alttaki tabakayı dinleme şansım olması.Ayni zamanda Boğaziçinde rakısını yudumlayan elitin de.Avamdaki sağ duyu beni hayretler içinde bırakıyor.Onların kafaları karışık değil,Dogmaları yok.Atatürk’ü derneklerle,kanunlarla korumağa almak isteyenler,o hususta düşünme ihtiyacı duymayan ,% 38 i köyde yaşayanlarla,20 milyon Kürtlerle konuşsalar daha realistik fikirlere ulaşırlar.

Ne Kürtlerin,nede Türklerin geçmişe dönük kafa yormaları yerine ileriye dönük pozitif fikirler,öneriler üretmeleri fayda sağlar.Aksi takdirde patinaj devam eder.Makalemin başında dediğim gibi fidan büyümekte,çiçekler meyva vermeğe yüz tutmuş,Akıllı olalım.Elli senede bu duruma geldik.bir 25 seneyide heba etmeyelim.Binlerce gencin kanına girmeyelim.Anaların göz yaşlarına saygılı olalım.Ben Türkler’den EMPATİ beklemiyorum.Onun için Kürtlerin gelişime kendilerinin katkı sağlamalarını öneririm.

-------------------------------

Duyuru: "SERİNDİ BENİM MAVİLERİM’’ adlı "ANILAR’’ kitabım yayınlandı.Okumak isteyenler aşşağıdaki bank kontoma 10 EURO ve posta masrafı gönderirlerse ,adreslerine kitabım gönderilir.

Kölner Bank Konto No: 612 612 06 BLZ: 371 600 87

Adres: Dr.Turanlı,Auenweg 131,50996 Köln.

Türkiye de: İş bankası Hesap No: 28 39 829 Antalya ( 15 lira.)

Adres :Dr.Turanlı,Deniz mah.132 sok 7/4 Antalya

Hiç yorum yok: