23 Ekim 2011 Pazar

Emperyalist barbarlık!



Demir Bilgin
Demir.bilgin@yahoo.dk

Emperyalizm, aynı zamanda barbarlıktır. Barbarlık ya da Vandalizm özde aynı şeydir. Barbarlar ya da Vandallar, 5.yüzyılda, Roma ve Roma İmparatorluğu’nu yağmaladılar. Sene 2011 aynı emperyalist Vandallar / barbarlar bu kez bir Kuzey Afrika ülkesini, Libya’yı yağmalıyorlar.

Libya, şuan ”modern” emperyalist barbarların işgali altında. Libya işgal altında.

Vandallar ya da barbarlar, Libya devrimi lideri Muammer Al Kaddafi’yi sadistçe katlettiler. Şimdi de ülkenin zengin kaynağı petrolü nasıl paylaşırız derdi içindeler.

Parentez açıyorum: Emperyalizmin bir yüzü, işgal, diğer yüzü de, barbarlık yani Vandalizmdir.

Parentez içerisinde parentez açıyorum: Emperyalizm, bir yandan yeni pazarlar elde etmek için halkları birbirine kırdırmak, diğer yandan da, buna, yani emperyalizme tepki ve karşı çıkanlara barbarca saldırmak demektir. Libya’da olan budur. Daha önceleri, Irak, Somali ve Afganistanda olan ve yapılan budur. Emperyalizm budur. Emperyalizm, ”herşey kâr için”, her türlü ahlaksızlığı yapmak demektir.

Emperyalizm budur. Emperyalizm ve onun yerli yardakçıları güçleri yettiğinde, her alanda, tüm dünya halklarına barbarca saldırmak demektir.

Emperyalizm, bir ahlaksızlık sistemidir. Budur.

Emperyalist oyun ve oyunlar bitmez. Libya’dan sonra aynı oyunlar Suriye üzerinde de devam edecektir. Emperyalist barbarlar ya da Vandallar Suriye rejimini çökertmek için daha fazla uğraş vereceklerdir. Emperyalizm budur. Emperyalizm, oyun içinde oyundur.

Emperyalizm, yıllar öncesinde, Faiz Cebiroğlu’nun bir makalesinde değindiği, ”Şer Fabrikası’dır.” Bu fabrikada, bu şer fabrikasında, ezilen dünya halklarına tüm şerler imal ediliyor. Bu fabrikada Libya işgali seneryolar üretiliyor. Bu şer fabrikası vasıtasıyla Libya işgal ediliyor.

Libya işgal ediliyor, ama bu Amerikan şer fabrikasında, Libya petrollerinin nasıl paylaşılağı da formüle ediliyor.

Bu şer fabrikasının formülü açıktır; onlara, yani emperyalist Vandal / barbarlara bağlı kalacak bir yerli komprador tabaka yaratmaktır. Yaratılıyor, Libya’da yaratılmıştır.

Emparyalizm budur. Emperyalizm, siyasi yönlerden hakimiyet altına alamadığı rejimlerden silahla, savaşla kurtulma mücadelesidir.

Acıdır, ama durum budur.

Bu durum bana, Nazım Hikmet’in 1941 yılında yazmış olduğu, ”Yirminci Asra Dair” şiirini hatırlattı. Aslında başlık ve şiir ”21. asra dair” olabilirdi. Değişen bir şey de olmazdı. 1941 yılında ne diyor Nazım:

Uyumak şimdi, uyanmak yüz yıl sonra sevgilim / Hayır, kendi asrım beni korkutmuyor, ben kaçak değilim / Asrım sefil, asrım yüzkızartıcı, asrım cesur, büyük ve kahraman..”


Acıdır, ama yaşadığımız çağ budur.

Acıdır, emperyalistler böylesi bir yüz yılda Libya’yı işgal ettiler.

Acıdır, emperyalistler 21.yüzyılda Libya devrim lideri Muammer Al Kaddaffi’yi katlettiler.

Acıdır, acıdır ama her karanlığın bir sabahı vardır.

En karanlık bir zamanda yeni Ömer Muhtar’lar, yeni Muammer Al Kaddafi’lerde çıkar, çıkacaktır!

Hiç yorum yok: