6 Mayıs 2009 Çarşamba

MARDİN CİNAYETİ VE AKLI GÖZÜNDE OLANLAR

"Katiller KÖY KORUCULARI İMİŞ."

Dr.İsmet Turanlı, Antalya.

dr_ismetturanli@mynet.com

Orta okulda iken bir hesap hocamız vardı.Matematiğe aklı ermeyen,pek zeki olmayan talebelere ‚’Evladım senin aklın gözünde ‚’ derdi.Şimdi Mardin de olanlara bir sosyoloji profesörünün deyimi ile ‚’Boğaziçinde oturup rakısını,viskisini yudumlayanların ahkam kesmeleri ‚’ bana aklı gözünde olanlar gibi geldi.Ne diyorlar.:Bu cinayeti izah edecek kelime bulamıyoruz’’.Bunları töre ile izah etmek mümkün değil’’!.Çünkü onlar sadece olan hadiseyi görebiliyorlar.Daha derin düşünme ferasetine sahip değiller.

ÖZAL memlekete hizmet etmiştir ama iki şeyi çok yanlış yapmıştır.

1. Vatandaşın silahlandırılmasına ön ayak olmuştur.

2. Köy koruculuğu sistemini kanunlaştırmıştır.’’Köy sınırı içinde herkesin ırzını,canını ve malını korumak için köy korucuları bulundurulur’’Onlar devlet adına öldürme hakkına sahiptirler.

Katiller KÖY KORUCULARI İMİŞ.

Ellerinde devletin resmen verdiği KALEŞNİKOF’lar varmış.

Nasıl ki Almanya da okulda 16 arkadaşını öldüren gencin babasının evde ,açıkta silah bulundurması babayı suçlu durumuna düşürdü ise,burada da DEVLET BABA suçludur, diyorum.

Daha da geriye giderek o korucuların cehaletindende DEVLET BABA sorumludur.Boşuna İbrahim Tatlıses ‚’Urfa da Oxfordmu vardı da gitmedik’’ diye .Analfabet oluşuna feryat etti.Bakmayın siz onun şovenistlerden korktuğu için ‚’NE MUTLU TÜRKÜM’’ demesine.

Demokrat parti devrinde ,bakanlarından Samet AĞAOĞLU ‚’İsmet bey!İktidara geldiğimizde genel kurmayda Fevzi Çakmağın .Fıratın ötesine fabrika,yol,okul,hastane yapılmaması gerektiğine dair emrini bulduk.Bunların cahilleri ile başedemiyoruz.Birde tahsil görürlerse vay halimize!’’

14.Nisan da orgeneral BAŞBUĞ hiç kızarmadan diyor ki::Devletimiz Kürtlere hiç bir zaman ASSİMİLASYON uygulamamıştır. KERTE köyünün adını BİLGE koymuşlar o kadar.Ama ora halkı ile gazeteciler tercüman aracılığı ile konuşabiliyor.Başbuğ tercüman aracılığa konuşuyor. Kuzey Kürdistanda Kürtlerin % 50 si artık Türkçe konuşuyor.Türkiye vatandaşları TÜRKTÜR diyorlar.

Başbakan Almanya gezisinde ‚’Anadilde eğitime mani olmak insanlık suçudur diyor ve Türkiye de Kürtçe anadilde eğitimi anayasal hak olarak görmüyor.Türkiye de insanlık suçu sayılmıyor.Almanya da ki vatandaşlara Alman vatandaşlığına geçip seçimlerde oy kullanmalarını tavsiye ederken,Almanya da ki vatandaşların Türkiye de anayasal hakları oy kullanmayı mümkün kılmıyor.DTP nin mecliste tam temsilini önlemek için % 10 baraj engelini kaldırmıyor.Böylesi ikilemi ancak siyasiler yapabilir.

Söylenecek çok söz var amma kim dinleyecek ki?

Kürtleri assimile etmek için her türlü çareye baş vur,köylere yol,okul yapma, onları diğer Kürtleri öldürtmek için,Kürdü Kürde kırdırmak için KORUCU müessesesini kanunlaştır,ellerine KALEŞNİKOF ver,sonrada cinayeti izaha söz bulama. SİZİN AKLINIZ GÖZÜNÜZDE BEYEFENDİLER , BOĞAZİÇİNDEN AHKAM KESEN, ANKARA’ DA REY VİRUSU İLE MALUL OLAN, KÜRTLERİ TÜRK ZANNEDENLER.

Hiç yorum yok: