26 Aralık 2010 Pazar

NEDEN REFERANDUM?



Dr.İsmet Turanlı
dr_ismetturanli@mynet.com

”Diyarbakır zindanlarında en aşağılık işkenceleri vicdanları isyan ettirecek tarzda tatbik etmekten çekinmediler. Şimdi bu yaptıkları zulumden özür dileyeceklerine ‘’KARDEŞCE BİRARADA YAŞIYORDUK ‘’ demekteler. El insaf !..”

”Şu anda Avusturya da bir dağ kasabasındayım. Akşam yemeğinde yanımdaki masada bir musevi aile var. Çocukları, 7-8 yaşlarındaki çocukları anadillerinden başka Almanca, Fransızca ve İngilizce konuşuyorlar...”

* * * * * * * * *

İNÖNÜ ne demişti İngilizlerin LOZAN ’da Kürtlere özerklik dayatması karşısında:

‘’Biz savaşı da, devleti kurduğumuzda da KÜRTLERLE birlikteydik’’.

Tek parti devrinde KÜRTLERİ asimile etmek için, ŞARK raporlarında görüldüğü gibi İNKÂR ve BASKI politikaları tatbik edildi. Kürtler ’de buna karşı 29 defa isyan ettiler. Her seferinde on binlerce KÜRT imha edildi. Sadece imha ile kalınmadı , dillerini ve kültürlerini unutmaları denendi. Yaşamlarını ekonomik yönden, sağlık ve eğitim yönünden çekilmez hale soktular. 80 ihtilalinden sonra, Diyarbakır zindanlarında en aşağılık işkenceleri vicdanları isyan ettirecek tarzda tatbik etmekten çekinmediler. Şimdi bu yaptıkları zulumden özür dileyeceklerine ‘’KARDEŞCE BİRARADA YAŞIYORDUK ‘’ demekteler. El insaf !!!.

Savaş sonrası milyonlarca Rum vatandaşımızı göçe tabi tuttular. Ermeni vatandaşlar zaten tehcire tabi tutulmuştu. ”Türkiye Türklerindir” demek için KÜRTleri de asimilasyonla, inkârla yok saymaya çalıştılar. Bu homogenizasyon poltikası (bağdaşık, benzeş) netice vermedi. Çünkü KÜRTler bire sekiz çoğaldılar. Kürtler Türk nüfusuna göre 1’ e beş iken. şimdi bire üç durumuna geldiler. Yani bugün 25 milyon Kürt yaşamakta Türkiye’ de. Üstelik politize oldular, kimliklerine, kimlikleriyle bilinçlendiler. Artık en azından Kıbrıs’taki Türkler gibi, Irak’taki Kürtler gibi insani haklara sahip çıkmak istiyorlar.

Sakın ha diyorlar; bu istekler bir suikasttır. Bu hakları isteyen partileri kapatırız diyorlar. Kapatılan partilere haksızlık yapıldığını AİHM tesbit edip , sizi cezalandırmadı mı?

Silahlar masa üzerinde iken müzakere yapılmaz dediniz. Şu anda silahlar susmuş.

Ne Öcalan, ne DTP , ne PKK Kürtlerin temsilcidir dediniz. O halde KIBRIS’ta da, Kürdistan’ da da halkların kendisine sorun. Temsilciler de, politikacılar da ”sittin sene” dir sorunlara çözüm üretemediler. Silahların katlettiği gençlerede yazık. Halkların kendilerine sorun. Referandum yapıp sorun müstehak olanlara.

1. Bölünmeden, birlikte yaşamak şartıyle ÖZERKLİK mi istiyorsunuz?

2. İsviçre’de olduğu gibi FEDERASYON mu istiyorsunuz?

3. KIBRIS’ta olduğu gibi iki ayrı devlet mi?

Gerek Türk ve gerekse Kürt milleti tehditlerden, oyalamalardan, çözümsüzlüklerden bıktı. Dirayetli siyasilere ihtiyaç var. CHP Kılıçdaroğlu’su ile hiç bir çözüme katkı sağlayamaz. Adamcağız KÜRT kelimesini dahi ağzına alamıyor. Bahçeli ‘’Ayağınızı denk alın’’ diye tehdide başladı. Erdoğan’sa gölgesinden korkuyor zaman, zaman. Ne diyor ORHAN VELİ gölgesi hakkında.

‘’Bıktım usandım seni ayaklarımın altında sürüklemekten ‘’

Ne demişti de GAULLE ‘’Algerie Français’’ diyen generallere. ‘’Sizleri Concorde meydanında darağacına çekerim ! ‘’ O sözden sonra CEZAYİR özgürlüğüne kavuşmuştu milyonlarca Cezayirli şehit düştükten sonra.

Referanduma karar mercileri evet diyemez. Çünkü hakikatten korkuyorlar. Maalesef KORKUNUN DA ecele faydası OLMAZMIŞ. Ne KIBRIS’ta ne de Kürdistan ’da GORDİON düğümü REFERANDUMSUZ çözülemez.

‘’Sorunları çözmede en iyi, en kolay yöntem geçmişteki hataları tekrar yaşatmamaktır. ‘’ Bu vecize de benden.!

Bırakın Kürtler’de rahat nefes alsınlar, kendi anadilleri ile özgürce yaşasınlar. Buna mani olanlar gelecekte yaptıkları hatalardan utanacaklardır, tıpkı EVREN’in anadilde konuşmağı yasakladığı gibi. Sizi örnek alıp Kıbrıs’ta ki Rumlar KKTC de anadilde eğitimin yasaklanmasını şart koşsalar ne dersiniz. Bulgaristan’da üç tane Türk partisi yok mu? Irak’taki Türkmenlere neden bu kadar sahip çıkıyorsunuz. KOSOVA’ DA 50 bin soydaşınıza sahip çıktığınız gibi.

CHP de, AK parti de din ve kimlik üstünden siyaset yapmıyoruz diyorlar. Diyanet işleri sadece sunilere hizmet vermiyor mu? Aleviliği mezhep olarak dahi kabullenmiyorsunuz. Ya Suryaniler. Kimlik üstünden siyaset yapmıyoruz diyorsunuz ve ‘’Türkiye Türklerindir.” Türkiye vatandaşlarının dili Türkçedir demekle TÜRKLÜĞÜ kimlik olarak kabul etmiyor musunuz? Siz etmiyorsanız bile Ermenisi, Musevisi, Rumu , Kürdü böyle anlıyor. Onun için de hiç biri ne mutlu TÜRKÜM demiyor.

Avrupa 'da kimliklerinden dolayı Türklere yapılan en ufak haksızlığa feryad ederken, AB şartnamesinde azınlıkların haklarına riayet edilmesi şartına neden imza atmadınız?.O şarttnamede anadilde eğitim şartı yazılıdır. O kulube aza olmak istiyorsanız FİFA nın futbolda Penaltı kaidesine uymanız gerektiği gibi uyum sağlamanız gerekir. . Türklerin anladığı manada insan hakları olamaz. İnsan hakları beyannamesi evrenseldir. Muassır uygarlığa ulaşmak için uygar milletlerin dillerinden anlamak lazım. Maalesef bizim üç parti lideride ”Türkçeden başka dil” bilmiyor.

Şu anda Avusturya da bir dağ kasabasındayım. Akşam yemeğinde yanımdaki masada bir musevi aile var. Çocukları, 7-8 yaşlarındaki çocukları anadillerinden başka Almanca, Fransızca ve İngilizce konuşuyorlar. Dünyanın en büyük müzik virtüözleri Musevidir. Dünyanın en büyük matbuat şirketleri, siilah fabrikaları, Mücevharat firmaları Musevilerin ellerinde. En çok Nobel ödülü alan ,ilim adamları musevi kökenli. Hitleri boşuna çıldırtmamış bu museviler. Devlet şekli dini , yani laik devletleri yoktur. Bir kaç milyonluk nufusları ile nerdeyse 100 milyonluk müslüman, Arap devletlerinin ALP rüyası. Universite de iken sınıfımız da ELLİ COHEN adında bir arkadaşım vardı. 8 yabancı dil bilirdi. Ankara da yedek subaylığını yaparken buluştuğumda USA dan Profesörlük teklifi aldığını söyledi. İsrail ’de katıldığım dünya kongresinde bir narinciye çiftliğini ziyaret ettim. 20 bin dönümlük çiftliği 2 ziraat mühendisi bilgisayar yardımı ile idare ediyordu. Yanlız USA da değil Avrupa dada musevi lobilerinin kuvvetinden bihaber Filistin yüzünden onlarla kavgalı durumdayız. İsrailin katlettiği arapların sayısını bilmiyorum. Fakat sadece Dersimde 50 bin Kürdün imha edildiği artık açıkca zikrediliyor. Ya 17500 katili meçhuller. 35 bin PKK lı Kürt gençlerin şehadeti. Öteki isyanlardakilerin sayısı meçhul.

USA da en büyük matbuat şirketinin en büyük silah fabrikasına sahip olduğunu bilenler bilmedirlerki Anadolu da akan kandan o firma nemalanmaktadır. Kaybedense bizim gençlerimiz. Altaylının bir sözü var. ‘’Ne zaman adam oluruz ’’ Bana kalırsa REFERANDUM la kansız, kavgasız çözüme varırız, ADAM oluruz.

Kitzbühel (Avusturya). 25.12.10

Hiç yorum yok: