15 Kasım 2008 Cumartesi

AMERİKA MI, İNSANLIK DÜŞMANIDIR!


Faiz CEBİROĞLU

Amerika mı, yeni sömürgeciliktir.

Amerika mı, gırtlağa kadar borç ve iliklere kadar sömürü demektir.

Amerika mı, uluslarötesi tekel demektir. Şudur: Yenisömürge ettiği ülkelerdeki mali işlerin büyük bir bölümünü kontrol etmek demektir.

Şudur: Yenisömürge ettiği ülkelerde ”devlet içinde devlet” olmak demektir.

Şudur: Yenisömürge ettiği ülkelerde tüm halklara karşı yoğun saldırı ve savaş demektir.

Amerika mı, insanlık düşmanı olmak demektir.

Amerika mı, düşmanlığın devam etmesi demektir.

Amerika’daki tekeller düzeni; agresifliktir. Kuvvetini(!) sivilleri öldürmekle gösteriyor. Bu tekeller Amerika’sı için şart oluyor: düşman yoksa, düşman yarat ve dünyaya kuvvetini göster, demek oluyor. Düşman yoksa, işgal ettiğin sivil insanları ”düşman” göster ve yok et, oluyor.

Tekeller Amerika’sı buna mecburdur; iki de bir ”gücünü” şu ya da bu şekilde göstermek zorundadır. Bundan, şu sonuç çıkıyor: Emperyalizm sadece sömürü değil, aynı zamanda bir güç gösterisi oluyor.

Sonucun sonucu, tarihsel nedenlere kadar uzanır; Amerika, kahraman Vietnam halkından aldığı yenilgiyi sivil halkı öldürmekle unutturmaya çalışıyor. Bu açıdan iki de bir Afganistan ve Irak’taki halklara bomba yağdırıyor. Vietnam’daki yenilgi korkusunu tarihe gömmek istiyor.

Bu yüzden de Amerikan düşmanlığı devam ediyor, dünyanın başka yerlerinde ve Ortadoğu da, sivil insanlara bomba yağıyor, bomba yağdırmaya devam ediyor. Daha yeni oldu, Al-cezire televizyonundan öğrendim:

”Amerika, Irak’taki Al-Davr kentini bombalıyor. Onlarca sivil ölüyor.”

Amerika mı, ölüm oluyor:

Amerikan araştırmalarına göre, Irak’ta, işgalden bu yana, 95 bin sivilin öldürüldüğünü söylüyorlar. Verilen sayının daha yüksek olacağı tartışma götürmezdir. Ama rakamlar ne olursa olsun, Amerika’nın bir halk düşmanı olduğunu göstermeye yetiyor.

Amerika mı, insan düşmanı oluyor:

Daha yeni Afganistan’da yapılan bir düğün bombalanıyor: 40 ölü, 28 yaralı. Üç ay önce de bir başka köy gene bombalanıyor; ölen sivil sayısi 90’dır…

Sivillerin katledildiği Afganistan’da, Amerika’nın yenisömürge başkanı Karzai, ülkede hiç birşey olmamışçasına, Amerika’da yeni seçilen Barack Obama’ya tebriklerini gönderiyor.

Tekeller yönetimi mi, yüzsüzlüktür.

Açıktır: Tekeller ve tekeller yönetiminde yer alan insanlarda ne ahlak ne de yüz var. Olmuyor.

Amerika ve tekeller sistemi, ahlaksızlık ve yüzsüzlüktür.

Belirtmek yerindedir: Yaşadığımız bu tekeller dünyasında Lenin’i tekrar okumak zamanıdır. Lenin’in :”Emperyalizm: Kapitalizmin Yüksek Aşaması” kitabını tekrar okuma zamanıdır. Yazıma uygun olarak ta Lenin, ”parazitlerden” bahsediyor; ”çürüyen ve çürüten” parazitlerden. Tam yerindedir; Ortadoğu’da parazit çoktur. İşte Karzai hem parazit hem de yüzsüzdür. İşre Irak’taki hükümet, parazit hükümeti ve parazittir.

Bu bağlamda Karzai ahlaksızlık örneği oluyor; yüzsüz ve parazittir.

Bu bağlamda, Irak’taki hükümet ve al-Maliki ahlaksızlık demek oluyor. Bu hükümette yer alan ve bu hükümeti destekleyen herkes parazit ve yüzsüzdür!

Amerika, tekeller sistemi bu oluyor; ahlaksız ve yüzsüz insan yaratmak oluyor…

Amerika mı, yenisömürge ettiği ülkelerde yüzsüz, ahlaksız ve parazit insanlar yaratmak oluyor.

Amerika mı, insanlık düşmanıdır.

İnsan olmak mı, Amerika’ya karşı mücadele demektir!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

O kadar güzel tarif etmişsiniz ki amerika yı ; yüreğinize sağlık. bayram

Adsız dedi ki...

faiz abi ilk seni çokkk özledik 7 senedir göremiyoruz sizi en son bedran abinin avlusunda otumuştuk başak daha yeni saz kursuna gidiyordu, FAİZ ABİ AMERİKAYI ÇOK GÜZEL İZAH ETMİŞSİNİZ, BİZLER HER ZAMAN AMERİKA KARŞINSINDA OLMUŞUZ MAHZUNİ ŞERİF 35 YIL ÖNCE AMERİKANIN NE OLDUĞUNU TÜRKLERİNDE İZAH ETMİŞTİR AMERİKA KATİL KATİL TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİĞİNDE YARGILADILAR TÜRK AMERİKANCILARI, ŞİMDİ MAHZİNİ ŞERİFE HAK VERİYORLAR,