16 Mayıs 2010 Pazar

"Ezgiler Her dili konuşuyor"


Haber: Murat Altunöz

Kısa bir süre önce Antakya'da açılan ve Antakya'daki boşluklarda birini dolduran Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği Antakya Şubesi (AKA-DER) "Ezgiler Her dili konuşuyor" adlı bir etkinlik düzenledi.

Antakya Kültür Merkezinde düzenlenen Etkinliğe Aka Der Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği Antakya Şubesi Başkanı Ender Altunay, "Farklı dillerin topraklarından aynı sözlerle geliyoruz. Anadolu halklarının kültürünü kendi dillerinden ezgilerle yaşatıyoruz" şeklinde konuştu.

Altunay, "Ayrı dillerde, ayrı ezgilerde hep aynı özlemi dile getirdik. Bizler, farklılıklarımızla yan yana kardeşçe, barış içinde, insanca ve onurumuzla yaşamak isteyen çoğunluğuz!" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra, Antakya'da çalışmalarını sürdüren Ada Muzik Topluluğu Özgün ve rock parçalarını çok sayıda dinliyici ile birlikte söyledi. Yoğun ilgi gören Ada Muzik Grubu Topluluğu, Ülkemizin farklı sanatçı ve gruplarından örnekler sundu. Grup son olarak dinletisini Grup Yorum'um Çav Bella şarkısıyla sonlandırdı.

Daha sonra sahne alan ve çalışmalarını Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği Antakya Şubesinde sürdüren Kaldırım Muzik Topluluğu ,değişik dillerde ezgiler söyledi. Yoğun bir ilginin olduğu konsere kardeşlik damgasını vurdu.

Hiç yorum yok: