19 Temmuz 2010 Pazartesi

V O D V İ L


Dr.İsmet Turanlı
dr_ismetturanli@mynet.com


Türkçe sözlükte izahı şöyledir. Dolap, düzen ve entrika üzerine kurulmuş KOMEDİ.

Üniversiteli, gençlik yıllarımızda Beyoğlunda Ses tiyatrosu vardı. İlk Vodvilleri orada seyretmiş, kahkahalarla gülmüştük.

Bugün Türkiye de hangi mevzuya yönelsem VODVİL oynandığı intıbaı uyanıyor bende. Birinci sırada SİYASET geliyor.

Bir akıl tutulması var bu alemde. Türkiyenin birinci problemi KÜRT ve PKK sorunudur. Parti liderlerinin, genelkurmayın 30 senedenberi hiçbir netice alamadıkları yöntemlerden başka çareleri olmadıkları aşikar. Birbirlerine, karşılıklı küfür kalitesini aşarak hakaret etmekle hırslarını tatmin etmekla meşguller. Öylesine gülünç, vodvillere mevzu olacak tarzda davranıyorlar ki enerjilerine yazık oluyor. Hududa badem bıyıklı askerlerden kurulacak özel kuvvetler mi yerleştirilmeli?die tartışıyorlar.. Çinliler kilometrelerce duvarlar örmüşler düşmandan korunmak için. Doğu Almanya dikenli tellerden yapılmış duvarlar yaptılar Almayanın batısından korumak için. Şimdi İsrail Filistinlileri izole etmek için beton duvarlar örüyorlar. Türkiyenin güney sınırların da mayınlar ve tel örgüleri vardı zaten. Şimdide özel rambolarla hudutları korumak istiyorlar. Dağ yine bir fare doğurdu. Aklın bu derece kifayetsizliği, binlerce sene evvelki ÇİN usullerine müracaat edilmesi cidden çok üzücü.

Almanlar siyasilerin yaz gelince komik davranışlarına’’ SOMMER THEATER’’, yani yaz tiyatrosu derler.

Türkiye de ki 2011 genel seçimlerinde yurtdışındaki vatandaşlar yine oylarını kullanamayacaklar (SABAH gazetesi). Sebebini size izah edeyim. Seneler öncesi içişleri bakanı Mustafa Kalemli’ye gidp bu oy hakkımınızı neden kullandırmadıklarını sordum. ‘’ Yurtdışında Kürtler ve solcular öyle örgütlenmişler ki oy hakkını kullanırlarsa meclise Kürt ve komunist mebuslar gelir dedi. Bende ‘’ Siz seçilmiş mi, yoksa atanmış mebusmu istiyorsunuz?’’ demiştim ona. Seçimlerde % 10 barajından vazgeçmemelerinin sebebi Kürt mebusların meclise girmesini önlemek içindir. Bunu bilmeyen aklıbaşında vatandaş yok zannediyorum. Kürtler müstakil adaylıklarla, 20 kadar mebusla meclise girmeği başardılar. Bu Kürtler ‘’huysuz otlar’’ gibi ne yaparsan yap yeşermeleri önlenemiyor. 4 bin köyü boşaltıp Kürtleri batıya muhacerete necbur kılınca neticede 10 milyona yakın Kürt batıya yerleşmek mecburiyetinde kaldı, iş sahibi oldu, okula gitme imkanı buldu ve en mühimide kimliğine bilinçlendi. Mareşal Fevzi Çakmak ne demişti.’’Fırat’ın ötesine okul yapılmasın. Bu Kürtlerin cahilleri ile başımız ağrırken, okumuşları ile hiç başa çıkamayız’’. Avrupaya göç ettirilen 1 milyon Kürt’te bilinçlendi, organize oldu, lobileri teşekkül etti, seçilme yasağı ile bir yere varılamadı. Avrupa parlamentolarında Kürt vekilleri siyasette söz sahibi oldular. Dediğim gibi bu Kürtler Huysuz otlar gibi seçim yasağıda koysan yeşerip duruyorlar. Bir başka VODVİL mevzuu.

Kürditanın kuzey ile güneyinden ayıracak askeri hıdtları sığlaştır, Siysallaşma çabalarını seşimle gelmiş belediye başkanlarınıa kalapçe takıp, hapse at, istiklaline bilinçli gençleri öldür, binlerce taş atan çocukları senelerce hapse mahkum et, anadillerinde eğitimi yasakla ondan sonrada Kürt açılımı yapıyoruz deyin.

Hudutları Kürt saldırılarından korumak için özel rambolu timler kur, ister seçimlerde Kürtlerin seçilmesi için her türlü entrikaya baş vur önleyemiyorsun ateşli hastaları aspirinle tedavi etmek mümkün olmıyor. Kan akmasını önlemek istiyorsa tek çare Kürtleri adam yerine koyman, onlara adam muamelesi yapmanla daha açık söylemek gerekirse Kürtlerin istediklerini içine sinmesede kabullenmekle mümkündür. Bütün dolambaçlı, entrikalarla, VODVİL oynamakla netice alamassın. Birinci derecede kazançlı çıkanda silah üreticileri olur. Kaybedenlerse Türk ve Kürt gençleri olur. Ne çıkarılan kanunlar, nede silahlar Kürtleri sarfınazar etmede başarı sağlar. Bu Vodviller AHMAKLIĞIN açığa vurması gibi sırıtıyor. 300 milyar dolarlık bir israf ortada. İdam sehbalarını isteyenlerden korkan hükumetlerin başarı şansları yoktur. Heronlar, Skorskyler için harcanan paralar israftır. İsraf islamiyette GÜNAH sayılır. Kürtler ne çakıl taşı istiyor, nede onun üstüne oturmaktan vazgeçiyor. Türkiye Türklerindir sözünü kabullenmiyor. Türkiye Kürtlerinde olduğunun kabulünü istiyor.

Silahlar ne ordunun çaydırıcılığını nede PKK nın kabulunü sağlıyor. Silahlar canlı virus aşıları gibi hastalığı azdırıyor. Silahlar kanatıyor. Silahlar öldürüyor. Parmakları tetikten çekin. Beyninizi, aklınızı kullanın. Ne derler. ‘’Kabul görmeyen dualara AMİN denmez.’’ VODVİL oynamaktan vazgeçin. Yazık oluyor o gençlere. Günün birinde göz yaşı döken analar bu kör döğüşüne sebp olan yöneticileri yüce divana gönderecek. Hele şu vatandaşın anayasaya gitme hakkı kabul edilirse avukat ordusu enflasyonu olacak Türkiye de. Karnını kaşıyan halk TV.ler sayesinde öylesine politize olmuş ki siyasiler Ankara da Bizansta meleklerin dişimi, erkek mi olduğunu tartışan rahipler durumuna düşecekler. Halkın sağ duyusu çoktan siyasilerin afaki fikirlerinden öteye geçmiş durumda. Vurdum duymazların kulakları çınlasın. Vodvillerden vazgeçsinler.

Köln.15.07.10

Hiç yorum yok: