7 Eylül 2010 Salı

Sorumluluk çağrımızdır!..

Yaman YILDIZ

Kürt halkının boykotla somutlaşan iradesinin, 12 Eylülde sandıktan çıkacak sonuçtan çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz.
Bu yüzden referandumda, bir nedenle "evet' ya da 'hayır" diyeceğini açıklamış olan demokrasi güçlerinin, bugün atması gereken hayati adımın boykotla dayanışma içerisinde olmaktır.
13 Eylül sabahı demokrasi ve özgürlükler için Kürt halkı ile omuz omuza yürüyecek olanlar, bugün bu sorumlulukla yüz yüzedirler.
Çağrımız tüm demokrasi güçlerine, kurumlara ve kişileredir;
Demokrasi güçlerini, AKP'den ve CHP'den ayıracak en yalın ve gerçekçi tutum Kürt halkının ve temsilcilerinin boykot kararının yerinde olduğunun ve onlarla dayanışma içerisinde olunacağının ilanıdır.
Oyumuzun rengi ve bu rengin gerekçesi ne olursa olsun, savaşın tırmandığı Fırat’ın Doğusunda ve linçlerin yaşandığı metropollerin yoğun Kürt nüfuslu varoşlarında, Kürt halkının boykot kararıyla dayanışma içinde olunmalıdır.

'Ahmet Tulgar, Ayşe Batumlu, Celal Çimen, Cem Uyanık, Eren Keskin, Hürriyet Şener, Kadir Yalınkılıç, Kiraz Biçici, Leman Yurtsever, Mahmut Sürmeli, Murat Çakır, Sibel Özbudun, Temel Demirer, Teslim Töre, Veysi Altay, Yılmaz Kızılırmak'

Hiç yorum yok: