10 Ocak 2010 Pazar

Kemalizm, Zulümdür



Demir Bilgin
Demir.bilgin@yahoo.dk

Kemalizm, Zulümdür.

Kemalizm, yalnızca yazar ve çizenler için değil, tüm Anadolu halkları için zulümdür.

Kemalizm, yalnızca Anadolu halkları için değil, tüm bölge, Orta-doğu halkları için de zulümdür.

Kemalizm, zulümdür.

Kemalizm, bir zulüm ideolojisidir!

Zulum, arapçadır, ”zulm” oluyor, eziyet vermek ve çektirmek oluyor.

Kemalist eziyet, farklı yol ve yöntemlerde oluyor; bazen aktif, bazen de pasif olarak işleniyor. Dinsel, ırksal, fikirsel, cinsel… her alanda tatbik ediliyor. Bu ”zulm” idelojisine karşı çıkanlar zulmediliyor, zulme uğruyur. Örnek olsun, Türk aydının onuru, sosyolog İsmail Beşikçi, bu ”zulm” ideolojisine, kemalizme karşı çıktığı için, ömrünün büyük bir bölümünü zindanlarda geçiriyor.

Kemalizm, zulümdür. Tarihsel olarak, çeşitli giysiler altında saklanan kemalizm hem zulum, hem de çok ırkçı bir ideolojidir. Önümüzde, Kürdistan’ın ilhakı, Hatay’ın ilhakı, Dersim katliamı ve Kıbrıs’ın işgali vardır. Bu süreçte yapılan kıyımlar zulümlerin zulmü oluyor.

Bu zulümden, ırkçı profesörler, rektörler, hukukçular ve insancık Türk yazar ve ’aydınlar’ çıkıyor. Ama yalnızca yollara döşenmek için varlar; ”zift” oluyorlar. Kemalizm onları döverek ve tekerlekleri altında ezerek yollara ”zift” misali serpiyor. Eziyor. Yapıştırıyor.

Kemalizmin kırbacı, söz konusu yazarları, profesör ve rektörleri ezerek, vurarak… mazoistleştirmiş durumdadır. Bu ve buna benzer bu mazoist takımı bazen kendi hallerine ”ağıt” yakıyor. Acıdır.

İşin acı tarafı şudur: Yıllardır kemalist kırbaç altında inim inim inleyen bu kemalist mazoistler, kırbaç etkisi altında, Anadolu halklarını aşağılamak için ırkçı ifade vermeğe zorlanıyorlar ya da bu doğrultuda tavır takınmaya mecbur bırakılıyorlar.

Acıdır. Acının en acısı şudur: ”9 Aralık 2009’da Ankara’da, Ankara Üniversitesi’inde planlanan ”Panel ve Forum” son anda yasaklanıyor. Yasaklama gerekçesi:

”Forum katılımcılarından Demir Küçükaydın’ın kendi sitesinde ”koxuz sitesi”, Abdullah Öcalan’ın yazılarına yer vermesi…”

Acıdır. Kemalizmin kırbacı çok daha acıdır.

Acıdır, artık Üniversite rektörleri kemalizm kırbacını yiye yiye mazoistleşmiş durumdadırlar…

Kemalist mazoistler için değil, genelde yazıyorum: Dünyanın hiç bir yerinde, hangi gerekeçe olursa, insanların fikirlerini bildirmeleri suç değil. Olamaz. Dünyada bunu suç yapacak yasa maddesi yok. Olmaz. Olamaz!

Zulümdür.

Kemalizm, zulümdür.

Kurtuluş, Anadolu ve tüm bölge halklarını tehdit eden bu kemalist zulüm ideolojisinden kurtulmaktan geçiyor.

Hiç yorum yok: