26 Mart 2010 Cuma

ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN GORDİON DÜĞÜMLERİNİ ÇÖZEBİLİR Mİ?


Dr.İsmet Turanlı
dr_ismetturanli@mynet.com

M.Ö.333 senesinde Makedonyalı İSKENDER Frigya başkentinde ki kızılcık dalları ile bağlı boyunduruğu bir kılıç darbesi ile çözmüş değil ,kurnazlık yapıp; kesip ortadan kaldırmıştı. Bu başarısından dolayıda Asya’nın kralı olma ödülünü haketmişti.

Türkiye’nin de 80 senedenberi çözümleyemediği , kör düğüm olmuş, problemleri vardır. Başa geçen hiç bir hükumette bu düğümleri çözmeğe ya cesaret edememiş ,yahutta çözüm için gerekli önerileri düşünememiştir. İskender o kılıç darbesi için değilde bunu düşünmüş olması hasebiyle ödüllendirilmiştir.

Erdoğan’da bazen güzel öneriler düşünüyorsada ya gerekli cesareti gösteremiyor , yahutta kısır görüşlü muhalifleri tarafından çelmeleniyor. Bazende müzminleşmiş problemlerin çözümsüzlüğe şartlandırılmış olması önünü kesiyor.

Şimdi sırası ile düğümlerin neler olduğuna ve çözümlerininde nasıl olacağına bakalım.

1. KÜRT SORUNU-KIBRIS SORUNU :

İkiside aslına bakılırsa TOPRAK ve HEGEMONYA sorunudur. Herikisinin çözümündede muasır medeniyetlerin gerisinde kalmış, tedavülden kalkmış olan duygusal MİLLİYETÇİ davranışlar çözümsüzlüğe şartlandırmıştır. Üstelik çifte standart uygulaması samimiyetsizlik örneği olmaktan çıkamıyor.

Türkiye’de ki siyasiler tipik TENAKUZ (Paradoksal) beyni (Cerebral) kifayetsizlliklerinin kurbanı oluyorlar. AK partinin mecliste sayısal çoğunluğu hasebiyle kararları itibar görmediği halde Türkiye’de Türk kökenlilerin çoğunlukta olması mutlak üstünlüğü sağlıyor. Kıbrıs’ta Rumların çoğunluğuna karşılık Türkler için eşit haklar isteniyor. Türkiye’de ki Kürtler için ayni hassasiyet gösterilmiyor, eşit haklar (Etnisite siyaseti bahanesi ile) dışlanıyor. Eğitimde anadilin kabul görmemesi gibi. Türkiye topraklarında yaşayan herkes TÜRK kimliğini kabullensin isteniyor. Dahada ileri giderek ‘’Ne mutlu Türküm ‘’ densin dayatılıyor. Bu duygusallık ifade eden sloganın saçma olduğunun kimse farkına varmıyor. Nedeni ise Atatürk’ün bu sloganı söylemiş olması. Çünkü o ne demişse bugün 21 inci asırdada doğru telakki ediliyor. Kıbrısta istenen eşitliğin Kürtlerede sağlanması muasır medeniyet gereği değilmidir?.

2. İkinci KÜRT sorunu:

Seçimlerde % 10 barajından vazgeçilmemesi, siyasete aklı eren her vatandaşta bildiği gibi, bu sırf Kürt mebusların meclise girmesini önleyen bir tuzaktır.

Yurtdışındaki vatandaşların seçme ve seçilme hakkının ,gene kurnazca hudutta oy kullanılması zorunluğu yurtdışından Kürt mebusların meclise gelmesinin önlenmesi düşüncesindendir. Bunu bana zamanın çalışma bakanı KALEMLİ resmen söylemişti. ‘’Yurt dışında Kürtler iyi organize oldukları için seçme hakkı kazanırlarsa onlardan mebuslar gelir ‘’ demişti. Bende ona ‘’ Siz seçilmişmi,yoksa atanmış mebusmu istiyorsunuz? Bu demokrasi gereği olamaz demiştim.’’ Kürtlere saygınlık sağlanmadıkça dağa çıkanlarıda önleyemezsiniz.

3. ERMENİ sorunu:

Yargıtayca ‘’Yabancı Yurttaşlar’’ olarak derklare edildiği müddetçe bu sorun halledilemez. Kapılar açılsa bile.

4. YUNANİSTAN ile sorunlar :

Askerler onları düşman addeddikleri müddetçe bu sorun çözülmemeğe mahkumdur. Son 8 sene zarfında silahlanmak için 120 milyar dolar harcamışız. Kısa bir müddet öncede 12 milyar değerinde sipariş vermiş askeriye. Yazık ,günah bu millete. Bu parayla sağlık ve eğitim sorunumuz çözülürdü. COSTA RİCA’lılar ordularını lağv edip o parayı sağlığa ve eğitime vermişler ve dünyanın en mutlu milleti olmuşlar.

5. YOKSULLUK ve YOLSUZLUKLAR SORUNU:

Bu sorunun önüne sadece dokunulmazlıkları kaldırmakla geçilemez. Çünkü bu Kapitalizmin , PARA’nın yarattığı ahlaksızlığın eseridir. Halkın % 90 nının yalan söylediği bir memlekette ,dürüstlüğün hakim olmadığı bir memlektte ne işsizliğe nede yoksulluğa çare bulabilirsiniz. Kapitalist sistem dünyanın her yerinde zenginleri daha zengin, fakirleride daha fakir kılar. Dünyanın hiç bir yerinde finanz dünyasına devlet kontrolunu hakim kılmadıkça bu müzmin yara yok edilemez. Alt tabakayı ancak SADAKAYA muhtaç kılarsınız.

Türkiye’de tepedekiler kavga ettikçe, aydın geçinenler tepindikçe önümüzdeki nice GORDİON düğümünü çözmek kifayetsiz beyinlerle mümkün olamaz. Herkes birbirini vatan hayinliği ile suçlarsa VATANSEVERLER Gordion düğümlerini çözmeğe cesaret edemezler.

Antalya

Hiç yorum yok: