29 Mart 2010 Pazartesi

DOKUNULMAZLIK HAKKINDA MİZAHİ BİR YAZI


Dr.İsmet Turanlı
dr_ismetturanli@mynet.com


Sevimli bir yazar vardı Türkiye’ de. Allah rahmet eylesin. ‘’Kadının adı yok‘’ adlı eseri ile tanınırdı. Bir gün Köln’e gelmiş ve okuma akşamı yapmıştı. Birlikte yediğimiz yemekte bana eserlerini hediye etmişti. Bir tanesini imzalarken, söz gelişi olsa gerek. Şöyle yazmıştı. ‘’Doktor bey! Bana dokunabilirsiniz. Siz Laurens Oliver’e benziyorsunuz’’. Geçenlerde de bir hanımefendi beni Hollywood artisti ‘’Harrison Ford’’ a benzetmişti. Almanya’daki hocam tatilden döndüğünde başhemşire, tatilin onun görünüşünü müsbet etkilediğini söylediğinde; Hocam’da ‘’Bu yaşta artık cilasının kaybolduğu’’ cevabını verdi. Bende artık 80 yaşımda cilamın kaybolduğu kanaatında olduğum için aynalara pek itibar etmem. Hani bestekar Salahaddin Pınar’ın ‘’Yalancıdır hep aynalar !’’, yahutta Şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın :

Neden böyle düşman görünürsünüz?,
Yıllar yılı dost bildiğim AYNALAR!
İtiraflarını hatırlarım.

Gelelim CHP’lilerin dillerine pelesenk ettikleri söylemlere.:

AK partiyi 10 Anayasa mahkemesi hakimi Antilaikliğe odak olduklarına hükmetmiş. Gerçi 8 senedir Türk devletinin sorumluluğundan uzaklaştırmamışlar.
Meclisteki çoğunluğuna güvenerek AK parti, askeri Anayasayı değiştirmeğe kalkamaz, demokrasilerde ÇOĞUNSALLIK gerekir diyorlar.

Bende soruyorum? Türkiye vatandaşlarının % 80 i 60 seneden beri sizin iktidarsızlığınıza karar vermedi mi?. Son anketlerde dahil. Acaba 10 CHP itikadındaki hakimin kararımı yoksa %80 vatandaşın kararımı dikkate alınmalıdır?.

BAYKAL ve şürekasına bu millet 60 seneden beri öyle dokunmuş ve onu iktidarsız(!) ilan etmiştir ki ATATÜRK’ten buyana cilalarının kaybolduğunun farkında değiller. %20 yi hiç aşamadılar. Bu dokunuş mu yoksa pesmente fezlekeler mi ciddiye alınmalı?

Anneciğim bir insanın utanma hissi kaybolmuşsa, ‘’Onun ar damarı çatlamış ‘’ derdi. CHP’nin cüceleride bir aynaya baksalar ve temcit pilavını okumaktan vazgeçseler hayırlarına olur.

AK partinin meclisteki çoğunluğuna, Kıbrısta Rumların çoğunluğuna itirazla ÇOĞUNSALLIKTAN bahsederken Türkiye’de Türk asıllıların çoğunluklarına dayanarak tahakkümü kendilerine mübah sayarken KÜRTLERiN ÇOĞUNSALLIK itirazlarına neden kulak vermezler?.

Erdoğan Almanların insanlık suçu işlediğini söylüyor ANADİL’de eğitime müsaade etmedikleri için. Halbuki Almanya’nın bir çok eyaletinde eğitimde ikinci dil Türkçe, hatta Kürtçe yapılması kanunlaşmıştır. Türkiye’de Türklerin çoğunluğuna dayanarak Müfredatta tek kelime KÜRT kelimesinin olmayışını, bunun da bir insanlık suçu olduğunu idrakten maluliyetleri KÜRT halkını muzdarip kılmaktadır.

Ahmet Kaya’lar, Şıvan Perver’ler, milyonlarca Kürt vatan hasreti ile kahrolurken Kürtler kardeşimizdir diyenlerde utanma hissi var mıdır acaba?

Seneler önce Ankara Hilton’da gazeteci UĞUR MUMCU’ya rastlamıştım. Cumhuriyet gazetesinden ayrılmak için birileri ile pazarlık yapıyordu. Ona dedim ki: Bu sizin gazetenin eskiden Fransızca nüshası (La Republique) yayınlanırdı. Şimdi siz demokrat ve özgürlük savaşcısı olarak birde KÜRT nüshası yayınlasanız olmaz mı? O da bana Derin devletten şikayetçi olduğunu söyledi.

MİMAR SİNAN’ın mezarı Süleymaniye camiindedir. CHP iktidarında Güneş dil teorisinden mülhem Sinan’ın kafatasını inceletmek için Ankaraya göndermişler. Ve bir dahada geri gönderilmediği için Sinan’ın lahti başsız durumda kalmış. Dersim’de anaların gözyaşı CHP iktidarlarının Kürtleri katliamına mani olamazdı. Erdoğan, Urfa’da 5 bine yakın şehit annesinin acısını Kürt annelerinin duymasını isterken 40 bin Kürt gencinin itlafına annelerinin acı çekmediğini mi zannediyor?

Öcalan’a bebek katili, terröristbaşı deyin, ne derseniz deyin ortada bir hakikat varki mitinglerde milyonlarca Kürt gözlerinizi rencide edecek derecede onun posterlerini taşıyor. Ne lüzum vardı o silah tüccarlarının Türkiye’ye milyarlarca silah satmalarına (Son senelerde 120 milyar dolar askerin silah alımı için harcamaları)? Öcalan ismi tarihe Arafat gibi, Mandela gibi geçerse Mevlana’nın torunu olduğumuzu iddia edebilir miyiz.?

Düşman diye telakki ettiğimiz Yunanistan Osmanlıdan kurtuluş bayramlarında askeri merasimlerinden vazgeçmişler. Biz hala 800 bin askeri talim ettiriyoruz. Diyarbakır da 600 bin insan günde 1.5 dolarla geçinirken. Gençlerin % 75 i işsizken. Her katledilen PKK lının 3-5 kardeşi, kuzeni öfke ile , intikam duygusu ile dağa çıkmağa devam ederken Kürt açılımına karşı çıkanların yüreği sızlamıyor mu?

Siz hala 10 hakimin hükmünden, dokunuzmalık teranesine devam edin. Önümüzdeki seçimde sınıfta kalırsanız ne yüzle ortada dolaşacaksınız Baykalın müritleri? Bu anayasa taslağı AK partinin anayasası olacak demekle gelecek seçimde de AK partinin çoğunluk sağlayacağını peşinen kabul mu ediyorsunuz? MHP anayasa değişikliğini gelecek meclise bırakırken onun özgürce karar verme yetkisini peşinen gasp mı etmek istiyor?
Vatandaşların % 85 inin MHP yi istemediği bilincine varamıyorlar mı?

Antalya, 28.04.10

Hiç yorum yok: