30 Mart 2009 Pazartesi

HATAY Seçim Sonuçları






Haber: Murat Altunöz
murataltunoz@hotmail.com

Antakya Merkezini AKP'li Lütfi Savaş Kazandı.

2009 yerel seçimleri, Antakya’da bir sağ, bir sol parti geleneğini bozdu. Antakya tarihinde ilk kez, sağ bir parti iki kez üst üste seçimi kazandı. AKP Adayı Lütfi Savaş, CHP Adayı İris Şentyürk'ü açık ara farkla geçerken, Hatay’ın İskenderun İlçesinde ise 15 yıl aradan sonra CHP belediyeyi kazanırken; ilk kez ÖDP ise Hatay’ın Samandağ ilçesinde CHP’nin kalesini elinden aldı.

29 Mart 2009 seçimleri bazı yerleşim birimlerinde sürprizlerin yaşanmasına da neden oldu.
Kesin olmayan sonuçlara göre; İskenderun’un efsane denilen Belediye Başkanı Mete Aslan, bu seçimi CHP adayı Dr. Yusuf Civelek’e kaptırdı. Antakya Merkeze bağlı Serinyol’un Belediye Başkanı Sabahattin İnal da, koltuğunu DSP adayı Mehmet Oflazoğlu’na kaptırırken,merkeze bağlı Yeşilpınar, Dursunlu ve Harbiye’de CHP’li mevcut Belediye Başkanları Malik Kılıç, Selahattin Altınöz ile Hikmet Karaali seçimin galibi oldu.

"Dursunlu Belediye Başkanı: Selahattin Altınöz"

Hatay’da bir sürpriz de Samandağ’da yaşandı. Samandağ Belediyesini ÖDP adayı Mithat Nehir kazanırken, Merkeze bağlı Odabaşı beldesinde Hasan Tümer, Kuzeytepe Beldesinde Necati Aydın, Turunçlu Beldesinde Ali Zeki Özer, Çekmece beldesinde Cafer Özenir, Yayladağı ilçesinde MHP adayı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Payas Belediyesini Bekir Altan kalırken Dörtyol’da seçim yarışına giren DTP Adayı Halis Yurtsever 3 sırada yer aldı.

Hatay’ın İskenderun İlçesine bağlı 13 beldesinde Belediye Başkanlıklarını yedi beldede Cumhuriyet Halk Partisi, üç beldede Ak Parti, bir beldede Anavatan Partisi, bir Demokrat Parti, bir beldede de MHP adayı Belediye Başkanlığını kazandı.

29 Mart yerel seçimlerinde İskenderun’u 15 yıl aradan sonra yeniden kazanan Cumhuriyet Halk Partisi beldelerin de çoğunluğunda başkanlığı aldı. İskenderun’a bağlı Beldelerde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlıkları kesinleşen beldeler şöyle:

Karaağaç Beldesinde Necmettin Acar (CHP), Denizciler Esabil Soydan(AKP), Bekbele Bestami Bilgili (AKP),Sarıseki Bülent Özer (ANAP) Karayılan Mehmet Yurtman (MHP), Akçalı Ali Sabahoğlu(CHP),Üçgüllük Bedi Balta(CHP), Gökmeydan Necim Bozkurt (DP), Azganlık Halil Demir(AKP), Gözcüler Necmettin Güler (CHP),Madenli Dr. Asaf Güven (CHP) Nardüzü Mehmet Yolcu (CHP) ve Arsuz Fuat Süme (CHP).Hatay’ın diğer ilçe ve beldelerinde belirlenen belediye başkanları ise şöyle: Altınözü Mehmet Cavid Alkan (AKP), Antakya Lütfü Savaş (AKP) Belen Cemil Yılmazlar (MHP), Dörtyol Fazıl Keskin (MHP), Erzin Kasım Şimşek (AKP), Hassa Mehmet Karataş (MHP), Kırıkhan Murat Sakman (MHP), Kumlu Ali Belkız (CHP), Reyhanlı Hüseyin Şanverdi (AKP) Yayladağı Mustafa Kemal Dağıstanlı (MHP), Payas Bekir Altan (MHP) Yeşilköy Fatma Görgen (AKP), Altınçağ Yaşar Düz, Karakise Yusuf Soylu, Kuzuculu Yaşar Toksoy.

29 Mart 2009

Hiç yorum yok: