4 Temmuz 2009 Cumartesi

Güler Zere’ye Özgürlük


"...Güler Zere, bugün adeta ölüme terkedilmiş durumdadır. Cezaevleri koşullarında ölüme terk edilen bir insandır. İnsanların vicdanlarına dokunan bir sesin en somut örneğidir..."

Murat Altunöz
murataltunoza@gmail.com

Yaşam , bir insanın en kutsal hakkıdır. Ama maalesef ülkemizde yaşam hakkını kazanmak çok kolay değildir. Bu hafta bir dostum elime bir dosya tutuşturdu; üzerinde “Güler Zere’ye Özgürlük” yazıyordu. Şüphesiz Ülkemizdeki cezaevlerinde yaşanan katliamlar, ölümler hiç dillerden düşmedi. Keza şimdi de “kanser hastası” Güler Zere’nin ölümle yaşam arasında incecik bir çizgide yaşadığını öğrendim.

Peki kimdi bu Güler Zere?.. 14 yıldır özgürlüğünden mahrum olan 37 yaşındaki politik kadın tutsak.

Yani ne istemiştir? Daha güzel bir yaşam, bağımsız bir ülke.

Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından savcılığın talebi üzerine hazırlanan raporda Güler Zere'nin tedavisinin bu koşullarda mümkün olmadığı ve hayati tehlikesinin bulunması gerekçeleriyle infazın ertelenmesi gerektiği belirtilmesine rağmen, tahliye edilmemiştir. Güler Zere, bugün adeta ölüme terkedilmiş durumdadır. Cezaevleri koşullarında ölüme terk edilen bir insandır. İnsanların vicdanlarına dokunan bir sesin en somut örneğidir. O ölümler yaşam arasında gidip gelen bir insandır. Son bir haftadır Güler Zere’nin çığlığını duyurmaya çalışan arkadaşlarına ses veren var mıydı Antakya’da, maalesef yoktu. Çünkü insan anladığı veya işine geldiği gibi devrimcilik yapıyor veya insan savunucusu oluyor.

Şimdi sormak isterim: Bu ülkede insan haklarını savunmak için kollarını sıvayan İHD’li dostlarımız nerede? Sendikalar, Sivil Toplum Örgütleri neredesiniz ? Neden bu sese kulak olmuyorsunuz?.. Neyin davetiyesini bekliyorsunuz!..

Aslında boş yere bağırdığımı çok iyi biliyorum.Dedim ya, biz sadece işimize geleni duyarız, işimize gelen ile ilgili açıklama yaparız. Ama unutmayın orada bir insan var. Ölümle yaşam arasıda kalan. Orada insanlık onurunu savunan bir ışık var. O ışığı görmeseniz, ışık söndüğünde hepiniz karanlıkta kalırsınız. Benden hatırlatması….

Murat Altunöz
Türkiye Edebiyatçılar Derneği Hatay Temsilcisi
Gazeteci
------------
http://www.antakyaajans.blogspot.com/

Hiç yorum yok: