28 Mayıs 2010 Cuma

Palyaço Kemal


Abdulkadir Ulumaskan
ulumaskan@hotmail.de

Deniz Baykan’ιn seks rezaleti üzerine Türkiye' de çok yoğun tartιşmalar yapιldι ve halende yapιlιyor. En çok da skandalιn bir iç veya dιş güç provakasyonu ya da operasyonu olduğu söyleniyor. Bunun iç mi, yoksa dιş mι olduğunu bilemem ama bir müdahelenin olduğu kesin gibidir. Bu konuda illaki bir yorum yapmak gerekirse bence bu komplo olduğu söylenen olay içerden de daha içeri ve CHP' nin kendi kendine komplosudur. Ama bunun sözkonusu rezaleti gizlemeyeceği ayrι bir şeydir. Fakat bunun bir müdaheleye çevrilmesi ya da başιndan beri öyle planlanmasι çok güçlü bir ihtimalin de ötesinde bir durumu ifade ediyor. Baykal’a tapanlarιn bir günde saf değiştirmesi, Baykal’ιn ilkin değil kurultaydan sonra ve şimdi bu haltι işlemediğini söylemesi vb. bir çok soru işaretleri var ortada.

Baykal ve ordunun siyasi kanadι olan CHP nin gericileşmesi değil, gerici ve Ergenekoncu olduğunun ortaya çιkmaya başlamasι ve giderek toplumda azιmsanamayacak bir kesimin buna tepki duymaya başlamasι ile birlikte kemalistler, CHP nin AKP ye alternatif olamamasι üzerine yeni ve zorunlu bir arayιşa gereksinim duyulmuşlardιr. CHP kendini tekrar kamufle edebilmek için yeni bir yüz ve sese ihtiyaç duymuş ve bunun için kendisini inkar edip, halkιnιn katliamιnι onaylayan Kιlιçdaroğlunu biçilmiş bir kaftan gibi görmüştür.Yani gidişat ve açklama ile kadrolara bakιlιğιnda CHP de gerçte bir değişim niyetinden çok halkι aldatma peşinde olduğu anlaşιlιyor.

CHP bu politikasini hayata gecirebilmek için faşizan hezeyanlarla konuşan saldιrgan bir Baykal yerine, yumuşak yüzlü ve sözlü Kemal daha uygun olacağιnι düşündüğü için onu palyaçoya çevirerek sözde Ecevit şapkasιnι başιna gecirmesi ve CHP vitrinindeki bazι kişileri değiştirerek, bir de müftü koyarak Kemal efendiye işsizlik söylemini papaganca söyletirerek sözümona bir değişikliğe gitiğini göstermek istiyor. Bu arada söylemeliyim ki, şapka Kιlιçdaroğlu hiçte yakιşmamιş ve adeta onu bir maymuna çevirmişti.

Sonuçta, Kemal Kιlιçdaroğlu Baykal’ιn yumuşak sesli, saçι dökülmüş ve bιyιklι bir halinden başka bir şey değildir. Kurultay sürecinde hep Baykal’ιn muhalifi olduğunu lanse eden ordu sözcüsü basιnιn yalan söylediği de ortaya çιktι. Zira kurultay sonrasι Baykal Kιlιçdaroğlunun konuşmasιnι çok beğendiğini söyledi. Nitekim daha genel başkan bile olmadan sözcü basιn Gandi’ye saygιsιzlιk ederek Kιlιçdaroğlunun ismini de bulmuştu: „Gandi Kemal“ Şimdi de şapka sayesinde oldu: „Halkçι Kemal.“ Halk düşmanlιğι ahd etmiş basιn, halk düşmanι bir partiden halkçι bir Kemal çιkarmanιn beyhude bir uğraşιsι içindedir. Aslιnda Genelkurmayin siyasi kanadι CHP ve sözcüsü basιn, şapka ve spor gömlek ile birlikte Kemal’in burnunu da kιrmιzιya boyatarak „Palyaço Kemal“ deseydi iki doğruyu birden yapmιş olacaktι. Yani hem dağruyu söylemiş olacak ve hem de Gandiye hakaret etmemiş olacaklardι. CHP nin Kemal Kιlιçdaroğluna biçmek istediği misyon üç ayaklι bir ihanettir. Birincisi diktatörlük imaji yerine demokrat götermek. ikincisi kopan Alevileri geri getirme ihanti ve üçüncüsü de Kürt kökenli olmasιnι kulanarak Kürtleri sözde yeniden kazanmaktιr. Ancak bunlarιn hiç birisinin de tutmayacağι konusunda ben daha şimdiden rahatιm. Derin devlet Türkiye de CHP yi AKP ye ve Kürdistanda da DTP ye alternatif etmenin peşindedir. Ama nafile. Türkiyede yalnιz CHP değil diğer tüm sistem partileri halkι kandιrma ve oyalama yerine sorunlarιnι çözmeyi esas almadιkça hep Baykal’in akibetine benzer sonuçlarla karιşιşacaklardιr. Çünkü halkι artιk eskisi gibi kandιrmak öyle sandiklarι gibi kolay değildir.

Kemal Kιlιçdaroğlu döneminde Kürt sorunu konusunda iyimser tahminler de yapιlmaktadιr. „Dιş güçlerin“ CHP nin güya ιrkçι yönünü yumuşatarak Kürt sorunun çözüm yolunun açιlmasιnιn hedeflendiği iddalar ediliyor. Ancak bu iyimser görüşlü beyler, hiçte bu iyimserliklerini boşa harcama zahmetini göstermesinler. Çünkü faşizan bir maya ile mayalnan CHP hamurunun hiçte demokratmaşacağι yoktur ve olamaz. Özellikle de Kürtleri yok etme temeli üzerinde şekillenen bir CHP den böyle bir şey beklemek ham hayal değilse de aşιrι bir iyimserlik ve iyiniyet olur. Ayrιca bu düzen „Kürt ve Alevi kökenli“ Kιlιçdaroğlu kendini kanιtlamak için kendi etnik ve mezhepsel kimliğini inkar etmek için var gücü ile amansιz bir mücadeleye girişeceğini de çok iyi biliyor. Çünkü Kemal efendi kendi eserleridir. Ve zaten kurultayda Kürt kelimesinden bile bahs etmiyerek bunun sinyalerini ilgili yerlere vermeyide ihmal etmedi. Daha önce de Onur Öymen’nin kendi şehri olan ve Kürt ile Alevi katliamιnι onayliyarak da kenidini derin güçlere ispat ve tescil ettirmişti. Deniz Baykal ile ilgili muhalifliğinin de fos olduğu ortaya çιktι. Hem, Baykal’ιn onun kurultay konuşmasιndan çok memnun olduğunu söylemesi ve hem de onun da Baykal’ιn akιl hocalιğιndan kendini mahrum etmiyeceği beyanι Cengiz Çandar’ιn deyimiyle CHP nin „Baykalsιz Baykalizm“ dönemi olacağιnι şimdiden kestirmek pekte zor değildir. Kemal’in tek sözü ve vaddi ise işsizliktir.Yani bu, insan haklarι, demokrasi, Kürt ve Alevilerin özgürlükleri yok demektir.

Sonuç olarak Kemal Kιlιçdaroğlunu derin devlet bir makyaj paçavrasι olarak kulandιktan sonra onu da bir kenara atacaktιr. Kιlιçdaroğlunun kendisi de buna hem layik, hem müsait ve hem de müstahaktιr.

Hiç yorum yok: