30 Aralık 2010 Perşembe

İnsanokur.org'a MEB tarafından uygulanan erişim yasağı kaldırılmıştır.‏



Sevgili Dostlar,

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi sunucusu üzerinden internete bağlanan bilgisayarlarda http://www.insanokur.org/ sitesine girilmek istendiğinde açılan sayfada “Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığının isteğiyle Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.” ifadesi yeralıyordu. Sitemizin engellenmesine dair hiçbir uyarı ve hukuki bir süreç işletilmemişti. 24 Aralık 2010 tarihinden itibaren insanokur.org dostlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na engellemenin kaldırılmasına dair tepki mailleri ve haber yaparak sitelerinde duyurarak dayanışma gösteren dostlarımız sayesinde http://www.insanokur.org/ 'a erişim yasağı kaldırılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen iki açıklama ise şöyledir:
1.Açıklama:
"Adı geçen site için Türk Telekom AŞ ile irtibata geçilmiş olup, 29.12.2010 Çarşamba günü saat 12.00 itibari ile engellemenin kaldırıldığı tarafımıza bildirilmiştir.Birimimizce MEB bağlantısı ile site girişi kontrol edilmiş olup, engellemenin kaldırıldığı tespit edilmiştir."
2.Açıklama:
"Milli Eğitime Bağlı okul/ kurumlarımızın internet erişimleri Türk Telekom AŞ tarafından Bakanlığımızın da isteği doğrultusunda, çocuklarımızın zararlı sitelere erişimlerini engellemek amacı ile filtreleme işlemine tabi tutulmaktadır. Filtreleme işlemi Türk Telekom bünyesindeki içerik ve URL denetleme aygıtlarınca otomatik olarak yapılmaktadır. Ancak kullanıcılardan gelen talep ve şikayetler üzerine bildirilen engellenen sitelere yönelik detaylı inceleme (Url, içerik, pop-up, yönlendirme vs.) manuel olarak Türk Telekom AŞ birimlerince yapılmakta olup, engellemeye gerek olmadığı anlaşıldığında ise bu site/sitelerle ilgili engelleme onayı iptal edilebilmektedir."

Dostluk ve dayanışma gösteren bütün kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.

Saygılarımızla...
http://www.insanokur.org/ Yayın Kurulu

Hiç yorum yok: