29 Kasım 2010 Pazartesi

YETER SÖZ MİLLETLERİNDİR!




Dr. İsmet Turanlı
dr_ismetturanli@mynet.com

Tarihi ile yüzleşemeyen korkaklar: YETER SÖZ MİLLETLERİNDİR !

Cezaevi katliamı hakkında Umur TALU ve Livaneli’nin hatırlatmalarını okuyunca yüreğim öylesine sızladı ki, sol seçkinlerin methü sena da yırtındıkları ,Türk siyasi tarihinde günahları saymakla bitmez. ECEVİT gözümde yeniden pespayeleşti. Ona güvenlik konseyi toplantısında terbiyesizce anayasa kitabını fırlatan memur cumhurbaşkanı SEZER de hakeza sorumsuzluğuna güvenerek Fazıl Say’ın kastettiği manada arabeskleşti.

Türkiye’ de hiç kimsenin, kanunlarla absolut dokunullamazlıştırılan, Mustafa Kemal’in DERSİM’ de 50 bin İNSAN’ın katliamı emrini verişi ile hiç mi yüzleşmeyeceğiz?. Kürt ve alevi aslını inkar edercesine, o kelimeleri ağzına almaktan dahi tir tir titreyen KILIÇDAROĞLU’nu ciddiye alıp pohpohlayan yalaka köşe yazarlarının çok geçmeden hayal kırıklığına uğrayacaklarını hesap edememelerine hayret ediyorum.

Bin senedenberi kardeş, kardeş yaşadığımızı iddia eden Bahçeli’nin saldırgan uslübunu kaale almayanlarada hayret ediyorum. Adam mitinglerde Öcalan için idam ilmiği atıyor, Son seçimlerde Osmanlı tokatı atılacağını duyururken meclis dışında kaldığı, şimdide milletin şamar atacağından bahsetmesi size gülünç gelmiyor mu?. Osmanlı tokatını sen yemedin mi milletten? 29 defa isyan etmiş bir milletle kardeş, kardeş yaşadığımızı nasıl iddia edersin?. O canlı bombalar ne demek istiyorlar anlıyor musun? Yaşamın en güzel çağında , akademisyen genç kızların son çığlıkları, canlarına kıyarak sizin gibi sağırlara ne demek istediklerini anlamak için beyninizde rezeptörler var mı?

Öcalan’a 40 bin gencin katili derken 35 binin PKK lı genç olduğunu bilmiyor musunuz?. Onları kim katletti?. Hatta Başbuğ ‘’ 1 Mehmetciğe karşı 7 PKK lı Kürdü etkisiz hale getirdik(!) diyerek böbürlenmedi mi?

De FACTO, Fırat’ın ötesi ile bölünme gerçekleştiği halde, bu durumu görmemezlikten gelip bölünme Paranoyası ile milleti korkutmanızın ne faydası var? Kürdistan kelimesinden ne kadar korkuyorsunuz? Kürdistan halkı birlikte yaşamak mecburiyetinde, çünkü yarısı batıya göç ettirildi. Onun için tek çare Lozan da da dile getirildiği gibi Kürtlerin kurucu millet olarak kabulunden, anadilde eğitimin anayasal güvence altına alınmasından başka çare yok. Elbette insancıl olan çözüm silahların terk edilmesidir. Fakat PKK eylemsizlik devrine girince siyasi yönden hiç bir adım atılmıyor. Biz büyük devletiz. Bizi silahla tehdit edemezsin deniyor. Sen silahtan başka anlamıyorsun ki, gel teslim ol, hapishaneye gir diyerek kendini üstün ırk pozisyonunda , kibirle mukabele ediyorsan. Kıbrıs’ta istediğin gibi eşit şartlarda müzakereyi kabulleninceyedek dağdan kimseyi indiremezsin. Onları böyle bir diktayı kabul edecek kadar NAİF mi zannediyorsunuz? Aslına bakılırsa sizin bu emriniz NAİF sayılmaz mı?

Kürtlerin istediği bir hakkaniyet, AB nin tavsiye ettiği, ABD nin ön gördüğü gibi Kürtlere özgürlük haklarının verilmesi. TÜRK kelimesinin Türkiye vatandaşlarının ismi, Kürt kelimesinin ise sadece etnik bir mana taşıdığı yutturmacısından ne zaman vazgeçeceksiniz?

Benim aklımın yettiği çözümüne, gerek Kürdistan da, gerekse Kıbrıs’ta, oralarda yaşayan halkın karar vermesidir. Onun içinde referandum yapılmasıdır. Kanada da, Belçika da , Çekoslovakya da ,yani medeni milletlerde olduğu gibi sadece halk referandumla karar vermelidir.

1. Birlikte mi yaşamak istiyorsunuz?

2. Federasyon mu?

3. Ayrı ayrı iki devlet mi istiyorsunuz diye sormalı.

Buna ne Bahçeli, ne Denktaş, ne Erdoğan, ne Öcalan karar vermeli .

Asli muhatabı halklara neden sormuyorsunuz? Binlerce gencin telefiyatına sebep oluyorsunuz? Gerek Kıbrıs, gerekse Kürdistan sorununu bir kaç siyasinin diktatoryasının emrine terkediyor ve sorumsuzluğunuzda israr ediyorsunuz?

Demokrasi bütün bu sorunların ilacı ise insanların giyim kuşamına ne karışıyorsunuz? İnsanların hangi bayrak altında yaşamak istediğine karışıyorsunuz? Rektör seçimlerini tamamen Universite mensuplarına bırakmıyorsunuz? Sorunların çözümünün siyasilere bırakılacak kadar basit olmadığının, gerçeklerin başka yerlerde olduğunun , seneler geçmesine rağmen çözmeye muktedir olamadığınızı hala idrak edemediniz mi?

Yeter bu milletlerin sizden çektiği. Gençlerin katlinin GÜNAH’ının sizler olduğunuzun bilincine ne zaman varacaksınız? 1950 de Demokrat Parti ne demişti. YETER SÖZ MİLLETLERİNDİR.(!!!!)

Antalya. 28.11.10

Hiç yorum yok: