5 Nisan 2009 Pazar

32 Yıldır Süren Baskılara Karşı, Gözyaşlarını Siper Ediyorlar!..





Haber: MURAT ALTUNÖZ

HATAY(DİHA)-1980 yılında yurtdışına çıkan çocuklarını arayan, devlete karşı 32 yıldır gözyaşlarını kanatarak direnen 98 yaşındaki Zeki Ural ve 87 yaşındaki Cemile Ural’ın tek istekleri ölmeden önce çocuklarının ve torunlarının kendi ülkelerinde özgürce yaşamalarını istediklerini ifade ettiler.

Türkiye Devrim tarihine damga vuran ve özellikle Hatay’da köklü bir yapılanmaya sahip olan kısa adı THKPC (Acilciler) adlıörgütün Genel Sekreteri Mihraç Ural’ın ailesine yönelik baskılar 32 yıldır durmadan devam ediyor.

1980 öncesi yurtdışına yerleşen Ural’ın ailesine yıllardır baskılar hiç durmadı. Antakya Merkeze bağlı Orhanlı Mahallesinde yaşayan Ural’ın 98 yaşındaki Zeki Ural ve Annesi 87 yaşındaki Cemile Ural’ın evine polis baskın gerçekleştirdi.

Çocuklarının 1980 yılında siyasi nedenlerden dolayı yurtdışına çıktığını ve bir daha ülkesine geri dönemediğini ifade eden, 98 yaşındaki Zeki Ural, En büyük özleminin oğlunu bir kez daha görmektir.

Yıllardır oğlunu göremediğini Anlatan Ural; 32 yıldır oğlunun sürgünde yaşadığını ve bu süre zarfında sürekli baskıya maruz kaldıklarını evlerinin polis tarafından basıldığını ifade etti.

Oğlum Kendi halkının kimlik mücadelesini veriyor

98 yaşındaki Zeki Ural; “32 yıldır oğluma kendi ülkesini yasak ettiler.onun hiç bir suçu yok, oğlum kendi halkının kimlik mücadelesini veriyor. Bu mücadelesini verirken ülkesinden ayrı olmak durumda kaldı. Biz 32 yıldır sürekli baskı altında, baskılara maruz kaldık. En sonra bir iki gün önce gece yarısı evimizi bastılar, oğlumu sordular. Ülkemizde insan hakları olması gerekir, biz yaşlı bir aileyiz, böyle gece vakti evimizin basılması hangi etiğe sığar” şeklinde konuştu.

Tek İsteğim, oğlum ve torunlarımın kendi ülkelerinde özgürce yaşaması

Yıllardır oğlunu göremediğini ifade eden ve daha önce de devletin kendilerine yurtdışı yasağı da koyduğunu anlatan 87 yaşındaki Cemile Ural, oğlunu yıllardır görmediği ve 32 yıldır oğluna büyük özlem çektiğini ifade etti.

Ural, polislerin 32 yıldır sürekli kendilerini rahatsız ettiğini en sonda bir iki gün önce geceyarısı evlerini bastığını anlatarak, “Ben 32 yıldır yüreğime oğlumun acısını kanatıyorum. Bu yetmemiş gibi halen oğlumu aradıklarını ve evimizi basarak bizi rahatsız etmeye devam ediyorlar. Bu hangi kitaba sığar bilmiyorum” dedi.

Anne Ural; Çocuklarının sadece barış demokrasi ve insan hakları için çalıştığını belirterek tek istediğinin ölmeden önce çocuklarının ve torunlarının kendi ülkelerinde özgürce yaşamalarıdır, dedi.

1 yorum:

Gomanweb dedi ki...

"YAŞAMAK DİRENMEKTİR"

Bu tür baskılar halkımızı yıldıramayacaktır. 97 yaşındaki bir insanın bu denli dimdik ayakta durması, çocuklarının mücadelesine sahip çıkması çok önemlidir. Bu insanlar Adeta "YAŞAMAK DİRENMEKTİR" diyorlar.

Tüm bu baskılara rağmen, Sayın Mihraç Ural'ın hala halkların kardeşliğini ve birlikte yaşamanın önemini vurgulamasının değerini başta devlet olmak üzere, herkesin iyi okuması gerekir. Sayın Ural'ı bu davranışından dolayı takdir ediyorum.

Sevgili Dostumuz Sayın Mihraç Ural'ın ailesine karşı yapılan bu insanlık dışı uygulamayı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

M.Hoca