2 Ocak 2009 Cuma

HAYAT ATEŞ ALTINDA


Faiz CEBİROĞLU

Gazze’de, İsrail savaş uçakları öldürmeğe ve kan akıtmaya devam ediyor. Siyonistler, Gazze’ye, dünyanın gözü önünde füze yağdırmaya devam ediyor. Gazze’de kan… Her tarafta kan var...Bugüne kadar Gazze’de 400 ölü ve 2000’den fazla yaralı var. Saldırılar devam ediyor. İsrail savaş uçakları, insanları öldurmeğe; topyekûn Gazze’yi yakıp – yıkmaya devam ediyor.

Gazze’de hayat abluka altındadır.

Gazze’de hayat ateş altındadır.

Gazze, bölge gözü önünde yanıyor; Arap liderleri suskun. Gazze yanıyor; onlar seyrediyor!

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik bu saldırıları, Filistin halkına karşı yapılan açık bir katliamdır. Halk katliamıdır. Gazze’de halkın oylarıyla seçilen HAMAS yönetimini beğenmeme adı altında, tüm halka karşı yapılan bir kıyımdır. Arapça tabirle, bir ”meczeradır.” Sabra – Şatilla ve Kana meczeraları gibi bir halk katliamıdır.

Katliam, bölge ve dünya gözleri önünde yapılıyor. Gazze, bölgedeki Arap halkları önünde yakılıp, yıkılıyor… Gazze yanıyor, dünya ve Araplar seyrediyor!

Gazze yanıyor, ama satılık ”Arap iktidarları”, siyonizmden ve emperyalizmden gelecek emirleri bekliyor. 1947’den beri hayatın abluka altında olduğu Gazze’de; İngiliz emperyalizminin böldüğü ve küçük aile şirketlerine dönüştürdüğü, sözüm ona, ”devlet”, ama özünde parazit olan bu Arap devlet sözcüleri, emperyalizmin ve siyonizmin talimatlarını bekliyor; nasıl davranmaları gerektiğini bekliyor. Siyonizmden ve emperyalizmden yana olan bu parazit Arap şirketleri, bir kez daha insanlığın yüzkarası oluyor. Mısır’daki Hüsnü Mübarek, Gazze’de açlıkla mücadele eden halka, Mısır’ın kapılarını kapatarak, siyonizmin ve emperyalizmin bir kölesi olduğunu bir kez daha göstermiş oluyor.

Mısır’ın, Filistin halkına yönelik ihaneti eskilere kadar dayanır. Gazze, 1967 yılında, ”6 günlük savaş” ta, İsrail tarafından işgal edildikten iki yıl sonra, İsrail ile ”Barış Antlaşması” adı altında, Mısır, Gazze şeridini İsrail’e devretmşti. Teslimiyetçilik ve ihanet bu gecmişe kadar dayanıyor; bunu da belirtmekte yarar var.

Ama teslimiyetçilik ve ihanet, ne yazık ki, yalnızca Mısır’la sınırlı değildir. Kendi içlerinde de vardır. Biliniyor, 2006’da Gazze’de yapılan seçimleri HAMAS’ın kazanmasına ilişkin ilk tepkiyi, İsrail’den önce, Filistin Başbakanı Mahmud Abbas gösermişti. Abbas, Gazze’de yapılan seçimleri kabül etmeyeceklerini söyleyerek halkı birbirine kırdırtmış ve Gazze’de bir iç savaşın çıkmasına vesile olmuştu.

İsrail’de 2007 yılında, seçim sonuçlarını ve HAMAS’ı tanımıyacağını ilan ederek, Gazze’yi havadan, karadan ve denizden abluka altına aldı. 1,5 milyon insanın yaşadığı Gazze’de halk, son aylarda açlıkla mücadele ediyor... Bugün halkın yüzde 53’ü açlık sınırlarının altında yaşamakta; abluka yüzünden halk, artık çöp kutularında yiyecek arar hale geldi , getirildi.

Peki Gazze halkının ya da herhangi bir halkın, böylesi bir zulümü kabül etmesi mümkün mü?

Yasal yollardan, halkın seçtiği bir yönetimi tanımama adı altında Gazzeyi abluka altına almak, halkı ölüme terketmek, kim, nasıl kabül edebilir?..

Gazze yönetimi ve halkı, haklı olarak, artık böylesi bir zulümü kabûl etmeyeceklerini ve ablukanın derhal kaldırılmasını talep ediyor. Halk, haklı olarak, İsrail’e karşı tepkisini gösterdi, gösteriyor. Ama İsrail’in yanıtı, yeni yıla girişle birlikte, savaş uçaklarıyla, Gazze’ye füze yağdırmak oldu. İsrail, bölgedeki parazit Arap liderlerinden de icazet alarak, Gazze halkını katletmeğe başladı. Katliam sürüyor…

Gazze’de katliam devam ediyor. Gazze’de hayat ateş ve abluka altında tutulmaya devam ediyor.

Kimbilir, belki İsrail Gazze’yi ”Ansar Kampına” çevirmenin yollarını arıyor. Tıpkı 4 Haziran 1982’de Lübnan’da, İsrail askerlerinin oluşturduğu ”Ansar Toplama Kampı” gibi, Gazze’yi de böylesi bir kampa çevirmenin denemelerini yapıyor. Ama unutmamak gerekiyor, Lübnan ve Filistin halkı o Ansar ceheneminde bile, o korkunç işkence ve baskı altında, İsrail askerlerine karşı direndi ve Ansar kampı, sonunda kahramanca direnişin sembolu haline geldi.

Kimse yanılmasın; Gazze halkı da bu ateş ve abluka altında siyonizme karşı direnecek ve direnmesini bilecektir.

Sonuçları ne olursa olsun, halk, siyonizme ve bölgedeki ”sahte Arap yapılanmalara” karşı direnecektir.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın; Gazze halkı da, kendilerine dayatılan bu ölüm ablukasını dağıtarak, 3.intifadayı geliştirecek, siyonizme, emperyalizme ve uşakları olan Arap parazit liderlerine gereken cevabı verecektir.

Hiç yorum yok: