8 Ekim 2009 Perşembe

KÜÇÜK CEYLAN’ın Anısına...



Cirik Haci / Fezali
cirikh@gmx.de

Ülkemiz yönetiminde hak sahibi olanlar, ar ve namus adına yemin edenler, bulundukları mecliste yerleri rahat olmalı ki, ülkenin kanayan yarasını duyup görüp ona bir çare arama,sorunu çözme gibi duyguyu hiç hissetmemekteler.Ülkenin herhangi şehrinde gün olur iki çocuk ve üç çocuk kayıp, bir çocuk kayıp... kimi çocuklar öz babası ve yakınları tarafından iğrenç işkencelere tabi tutuluyor... Bu haberler gazete ve diger yayınlarda her gün karşımızda.Bunca olup bitenler yetmemiş gibi, yüzlerce çocuk taş attı diye hapishanelerde yatarken; ülkede yüzlerce çocuk baskı altında yoksul yaşarken vurdum duymaz hantal yöneticiler nasıl rahat ediyorlar, anlamak mümkün değil.

Dahası bunların beteri olan haber karakoldan tarladaki ot toplayan çocuğa hain havan topları atılarak küçük Ceylan’ın o mahsun vücüdu daha hayatın başında zaten dünyası açlık yokluk,göçebe günlerle geçen, güneşi doyasıya tadamıyan körpe vucudu parçalanıyor.Bu kin bu korkunç nefret,çocuk düşmanlığı daha nereye kadar gidecek?

Hani nerede bu yetkililer?Meydanlarda televizyonlarda birlik, kardeşlik eşit vatandaşlık naraları atanlar Hükümet ve muhalefetin bu sözleri halkı aldatmadan öte gitmemektedir. Bu olayların halkımız üzerinde korkunç, kötü, hoş olmayan izler bıraktığını yetkililer bilsinler ve bu kötü gelişmeye en kısa zamanda önlem alsınlar!..


CEYLAN’IN GÖZLERİ

Ceylan’ın gözleri yüreğim yakar
Vatanı yıkılmış dünya içinde
Saçları taranmış canlıca bakar
Vatanı yıkılmış dünya içinde

Kocaman gözleri yenice dünya
Dolaşır tarlada benziyor aya
Hakları alınmış yürüyor yaya
Vatanı yıkılmış dünya içinde

Vurdu onu hain havan mermisi
Bilen gören vardır çıkmıyor sesi
Param parça olmuş vucut kafesi
Vatanı yıkılmış dünya içinde

Fezalim der Hacim Ceylan’ın sesi
Esmer yanaklım kesildi nefesi
Sürgün yokluk dolu yaşar yöresi
Vatanı yıkılmış dünya içinde

Hiç yorum yok: