12 Şubat 2011 Cumartesi

ATATÜRK SUİKAST HEVESLİLERİNE NE YAPTI?


Dr.İsmet Turanlı
dr_ismetturanli@mynet.com


ATATÜRK’ü devirmek kasdıyle İzmir’de bir suikast hazırlanmıştı. Hazırlayanları idam sehpasına gönderdiği gibi, en yakın silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşında kendisini destekleşmiş olan generalleri de İstiklal mahkemesine havale etmişti. Kimlerdi onlar ; Karabekir paşas, Ali Fuat Cebesoy paşa, Raif Orbay paşa v.s. Onları ancak İsmet paşa kurtarmışsada , arkalarında sivil polis takibi Atatürk ölünceye kadar , süregelmişti. İstklal mahkemelerinin kararları kesindi ve temyiz olanağıda yoktu.

Dün Balyoz davasında generaller darbe teşebbüsünden yargılanmış ve tutuklanmışlar.

27 Mayısta genelkurmay başkanı dahil yüzlerce üst rütbeli asker her türlü hakarete maruz kalmış ve ordudan atılmışlardı. Menderes dahil 2 bakan idam edilmiş, diğer DP mensuplarınada akla mantığa sığmayan zulumlerden imtina edilmemişti. Fakru zarurete terkedilmişlerdi. 12 Eylülde hakeza yüzlerce asker ve bürokrat , siyasiler hapislerde, zindanlarda mahsur kılınmıştı. O zamanlar bayram eden CHP.liler şimdi tutuklamaları kaygı ile izliyorlarmış. 27 Nisan muhtırasına bile imzamızı atarız demişlerdi.

Milletin hafızası nizyan ile malul olamaz. Kılıçdaroğlu sureti haktan göründüğü müddetçe iktidar olamaz.

Çakıl taşını Kürtlerden esirgeyenler acaba hiç akıllarının köşesinden, Kürtlerin ilelebet dörde bölük yaşamalarını vijdanlarına yedirebiliyorlar mı? O 40 bin öldürülenlerin 35 binin Kürt genci olduğunu bilmiyorlar mı? Faili meçhul katliamların sorumluları kimlerdir? Neredeler ?

Bölünme paranoyası hastası olan şovenistler, dörde bölük yaşayan bir milletin acılarını müdrik olabiliyorlar, hangi humanist gerekçeler öne sürebiliyorlar?. Merak ediyorum.

Mısır’da olduğu gibi, günün birinde bir milyon Kürt kadını Taksim meydanında özgürlük feryadı yaparlarsa vijdanlar sızlamıyacak mı? 103 yaşındaki bir anne seneler sonrası başbakana oğlunu sormak fırsatı buluyor. Hala Trabzonda, Malatya da gayri muslimler hunharca katlediliyor, destek veren bürokratlar seneler geçmesine rağmen örtbas edilmeye çalışılıyor, vijdanlar sızlatılmıyor mu?

Kıbrıs Türklerini dahi isyana maruz kılan çifte standart siyasilerin akıllarını başlarına taşımıyor mu?

Erdoğan’ın tek adamlığa doğru adımlar atması, yakınlarını zenginleştirmesi gibi hatalara düşmesi istikbalini karartmıyor mu? Bırakın muhalifleri, sağduyulu vatandaşları endişelendirmiyor mu?

Gözlemim o ki ; Fıratın ötesinde yaşayan Kürt vatandaşları yaşam itibariyle de FACTO bölünmüş olmanın bilincindeler ve AK parti önümüzdeki seçimlerde oralara altın yağdırsada BDP nin çok gerisine düşecektir. Gerçi Erdoğan Mubarek’e çok akıllı bir tavsiyede bulundu. Halkının sesini dinle! Dedi.Kürdistandaki halkın sesinide Erdoğan’ın dinlemesi gerekir. Reel politika bunu icap ettiriyor. Bunun için derin devletten korkmasına hacet kalmadı. MHP yide ciddiye alması lüzumu kalmadı. Referandum neticeleri Erdoğan’a bu fırsatı veriyor. Yeter ki cesur olsun ve halkın sesini dinlesin.

Köln.12.02.11

Hiç yorum yok: