11 Kasım 2013 Pazartesi

M. Müfit’in karalama kampanyası...



Cemil Gündoğan

Cemil­_gundogan@yahoo.se

Merhabalar,
Okuduysanız hatırlarsınız, M. Müfit adlı eski bir Kawacı, newroz.com sitesinde geçen Haziran ayında yayımladığı iki yazı ile şahsımı karalamaya çalışmıştı. Söz konusu yazıların ana iddiası, 1990 Şubatında bir provokasyon sonucu kendi yoldaşları tarafından öldürülmüş olan Bedir Yolcu cinayetinin benimle ilişkili olduğuydu.  İddianın dayanağı, cinayetten sorumlu tuttuğu Cevdet Taştan adlı kişiyi cinayetten yaklaşık dört yıl evvel benim örgüte almış olduğumdu.

Haziran ayında bu iddiaların alçakça bir iftiradan ibaret olduğunu gösteren bir cevap verdim.
M. Müfit 2 ila 17 Ekim tarihleri arasında, newroz.com’da aynı konuyla ilgili bu kez beş bölümlük yeni bir dizi yayımladı. Yeni yazılarında ilk yazısındaki iddiasını sessizce terk etmiş, bu kez dört kişilik yeni bir katiller listesi lanse etmişti. Ancak benim adımla ilgili spekülasyonlar yapmaya devam ediyordu.
Bunun üzerine, istemeye istemeye “Mehmet Müfit’in Uzun Dilekçesi” başlıklı bir cevap  kaleme aldım ve newroz.com’a yolladım.
Yazım ve newroz.com’da yayımlandı (3 Kasım 2013); fakat iki gün sonra M. Müfit’in beş yazısıyla birlikte sayfadan kaldırıldı (5 Kasım 2013). Yani M. Müfit’in yalanları bir aydan fazla bir süre sitede tutulurken benim yazım sadece iki gün yayımda kalabildi.

Fakat hikaye burada bitmedi:
Benim yazımın sayfadan çıkarılmasının ertesi günü,  M. Müfit, parasını verdiğini iddia ettiği bir sitede benim cevabımı yayımlayan arkadaşlarının kendisini sırtından hançerlediklerini ileri süren “Newroz.com’a Ne Oluyor?” başlıklı bir yazı yazdı.
Bu yazıya newroz.com’un editörlerinden Rojhat Badikî “Mehmet Müfit’e Küçük bir Hatırlatma!” başlıklı bir yazıyla cevap verdi. Birkaç saat içinde  hem M. Müfit’in yazısı, hem de Rojhat Badikî’nin cevabı newroz.com’dan çıkarıldı. Ertesi gün Rojhat Badikî “Newroz. Com’dan Ayrılış ve Zorunlu Bir Açıklama” adlı bir yazı yazarak newroz.com’dan ayrıldığını ilan etti. Bu ayrılığın üzerinden iki gün geçtikten sonra “Newroz. Com’dan Ayrılış ve Zorunlu Bir Açıklama” adlı yazı da sayfadan çıkarıldı.

Böylece, M. Müfit’in Haziran ayındaki yazılarıyla başlayan karalamalarla ilgili olarak newroz.com’da yazı kalmadı. Ama bu karalamaların bütün izlerinin yok olduğunu söylemek zor. Zaten bu yazıların yayımlanmasındaki hedef de buydu: Çamur at izi kalsın.

M. Müfit’e verilen cevaplar, bazı durumlarda 2 gün, bazı durumlarda da sadece birkaç saat yayında kaldığı için okurların ezici çoğunluğu bunları göremedi. Böyle olmasında, iddia edildiği gibi, newroz.com sayfasının parasını M. Müfit’in ödemiş olmasının rolü var mıdır, bilemem. Ama yapılanın vicdanla, ahlakla, demokrasiyle vb. alakası olmadığını bilirim.
Bu tür faziletsizlikler,  gerçeklerin uzun süre gizlenmesini temin edemezler. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar. Nitekim benim yazımın newroz.com’dan çıkarılmasını takip eden günde bazı yeni veriler ortaya çıktı bile. R. Badikî, “Mehmet Müfit’e Küçük bir Hatırlatma!” adlı yazısında Bedir Yolcu’nun öldürülmesiyle ilgili olarak M. Müfit’i suçladı ve şunları yazdı: 
Bedri işkence ve katledilme sürecinde, durum sana telefonla iletilirken niye müdahele etmedin, müdahele etmediğin gibi, olayı sakladın ölümüne seyirci kaldın şimdi de kurtarıcı hesap sorma atağını başlatıyorsun, sorumluluğunu örtbas etmek için ortalığa çamur sıçratıyorsun!

Önce şunu söyleyeyim. Rojhat Baikî’yi şahsen tanımam. newroz.com’daki yazılarından izlediğim bir Kawacıdır. Yazısında M. Müfit’le ilgili çok şey var. Ben sadece yaygarası koparılan cinayetle ilgili olan birkaç satırı seçtim. Badikî’nin sözlerinden benim anladığım şu: 

Bedir Yolcu öldürülmeden evvel arkadaşları tarafından tutuklanmış, bu tutuklama (herhalde örgütsel işleyiş gereği) telefonla bizzat M. Müfit’e bildirilmiş ve Bedir bu bildirimden bir süre sonra öldürülmüş.

Olay böyle yaşandıysa gerçekten de ilginç.
Bedir Yolcu’nun öldürülmesi olayının bu kadar yakınındaki bir kişinin, yani M. Müfit'in, aradan çeyrek asır geçtikten sonra kalkıp, cinayet tarihinden bir buçuk yıl evvel örgütle her türlü ilişkisini kesmiş bir kişiyi, yani beni, o tarihte on yıldan beridir kesintisiz biçimde cezaevinde yatıyor olmama rağmen bu cinayetle ilişkilendirmeye çalışması sizce de ilginç değil mi?  

Buradan, M. Müfit’in, Bedir Yolcu’nun öldürülmesini istemiş olabileceğini veya bu yönde bir faaliyet yürütmüş olabileceğini düşündüğüm sonucu çıkarılmasın. Hayır, böyle düşünmüyorum. Bana yönelik bunca karalamasına rağmen, açık bir şekilde kanıtlanmadığı müddetçe M. Müfit hakkında böyle düşünmek benim meşrebime uymaz.  Ama böyle olması, M. Müfit’in çeyrek asır sonra bu cinayetin üzerinde tepinmesini sorgulamanın önünde engel değil. Hele bu tepinmeyi açık bir Hamidiyecilik propagandası eşliğinde yapıyorsa.
Gerçekten de ilginç. 
***
M. Müfit’in bu ilginç olay üzerinden şahsıma yönelttiği karalamaların ikinci dizisine verdiğim cevabı ekte yolluyorum.
Söz konusu cevap, newoz.com’da sadece iki gün kaldığı için birçok kişi tarafından görülmedi. Buna rağmen yazıyı bir kez daha yayımlamayı düşünmüyorum. Çünkü bu yazı dizisiyle uğraşmaya mecbur bırakıldığım şey, gerçekte tam bir lağım çukurudur ve bu pisliği newroz.com dışındaki yerlere de sıçratmanın bir alemi yoktur. Sadece Kürt kamuoyuna karşı sorumlu olan kurumların arşivlerinde bulunması gayesiyle yolluyorum.
Ayrıca bu olayı gerçekten merak edip araştırmak isteyen insanlar olabilir diye düşünerek onların işini kolaylaştırmak amacıyla olayların gelişim kronolojisini bu yazının altına ekliyorum. Orada, artık sayfada göremeyeceğiniz iki yazının resimlerinden birer kesit de bulacaksınız.

Dediğim gibi yolladığım yazıların yayınlanması yönünde bir talebim yoktur. Sadece bilginiz olsun düşüncesiyle yolluyorum.
Başınızı böyle iğrenç bir olayla şişirdiğim için hoşgörünüze sığınıyorum.
Selamlarımla
Cemil Gündoğan
2013-11-10



M. Müfit’in karalama kampanyasının kronolojisi

1, 4 Haziran 2013: M. Müfit adlı eski bir Kawacı, newroz.com sitesinde yayımladığı iki yazı ile şahsıma yönelik bir karalama kampanyası başlattı. Yazıların ana iddiası, 1990 Şubatında bir provokasyon sonucu yoldaşları tarafından öldürülen Bedir Yolcu cinayetinin benimle ilişkili olduğuydu.  Yazılar aşağıdaki linklerde yayımlandı; ancak sayfadan kaldırılmış olduğundan şu anda erişim imkanı yoktur):
https://www.newroz.com/tr/forum/352974/cemil-g-ndogan-bagimsiz-birle-ik-k-rdistan-savunucularini-deshumanisation-u-aydinlarimizin
https://www.newroz.com/tr/politics/352986/cemil-g-ndogan-bagimsiz-birle-ik-k-rdistan-savunucularini-deshumanisation-u-aydinlarimizin

11 Haziran 2013: Benim Kawa ile her türlü ilişkimi kesmemden 1,5 yıl sonra ve ben henüz cezaevindeyken işlenen bu cinayetle ilgili alçakça iddiaların tümünün yalan olduğunu gösteren “M. Müfit’in Hezeyanları ve Bedir Yolcu Meselesi” başlıklı bir cevap verdim. Söz konusu cevap aşağıdaki linkte yayımlandı ancak şu anda erişim imkanı yoktur:
http://newroz.com/en/forum/352995/m-m-fit-hezeyanlar-ve-bedir-yolcu-meselesi-cemil-g-ndo

2-17 Ekim 2013 M. Müfit üç aylık bir suskunluktan sonra Ekim ayında beş dizilik yeni bir çamur atma kampanyası başlattı. 2 ila 17 tarihleri arasında newroz.com’da çıkan bu dizinin yazıları aşağıdaki linklerde yayımlandı ancak şu anda erişim imkanı yoktur:
https://www.newroz.com/tr/politics/353345/cemil-g-ndogan-yalanlari-ve-bedri-yolcu-nun-katledilmesi-olayi-1
https://www.newroz.com/tr/politics/353361/cemil-g-ndogan-yalanlari-ve-bedri-yolcu-nun-katledilmesi-olayi-2
https://www.newroz.com/tr/politics/353371/cemil-g-ndogan-yalanlari-ve-bedri-yolcu-nun-katledilmesi-olayi-3
https://www.newroz.com/tr/politics/353381/cemil-g-ndogan-yalanlari-ve-bedri-yolcu-nun-katledilmesi-olayi-4
https://www.newroz.com/tr/politics/353417/cemil-g-ndogan-yalanlari-ve-bedri-yolcu-nun-katledilmesi-olayi-5
M. Müfit yukarıda linkleri verilen yazılarda Haziran ayındaki yazılarında ileri sürdüğü iddialarını sessizce bir kenara bırakmıştı. Bedir’in katilleri olarak dört kişiden oluşan yeni bir liste yayımlamış, fakat buna rağmen benim adımı cinayetle bir arada anmaktan vazgeçmemişti. Yeni karalamalarını bu kez daha çok Kawa’nın eski iç meseleleriyle ilgili geride kalmış tartışmalara dayandırmaya çalışmıştı. Ne var ki bunların da hiç biri gerçeklere dayanmıyordu. Tamamı, karalamalardan ve övüngen avcı havasında kaleme alınmış pehlivan tefrikalarından ibaretti.

3 Kasım 2013: Bu durumu ortaya koyan ve M. Müfit’in bu karaçalmalarla ulaşmak istediği hedefi sergilemeye çalışan “Mehmet Müfit’in Uzun Dilekçesi” başlıklı bir yazı yazdım ve cevap hakkımı kullanmak talebiyle newroz.com yöneticilerine yolladım. Söz konusu yazı 3-11-2013 tarihinde aşağıdaki linkte yayımlandı, fakat şu anda erişim imkanı yoktur:
https://www.newroz.com/tr/politics/353794/mehmet-m-fit-uzun-dilek-esicemil-g-ndo

5 Kasım 2013: Mehmet Müfit’in Uzun Dilekçesi” başlıklı yazım bana yazılı veya sözlü bir açıklama yapılmadan M. Müfit’in yazılarıyla birlikte newroz.com sitesinden kaldırıldı.

6 Kasım 2013 (öğleden evvel): M. Müfit, benim parasını verdiğim bir internet sayfasında bana hakaret eden bir yazıyı nasıl yayımlarsınız, mealinde bir yazıyla kendi arkadaşlarını eleştiren ve sırtından hançerlendiğini iddia eden “Newroz.com’a Ne Oluyor?” başlıklı bir yazı yayımladı. Bu yazıya şu anda erişim imkanı yoktur. Resmini aşağıda görebilirsiniz.

6 Kasım 2013 (öğle):  newroz.com sitesinin yöneticilerinden Rojhat Badikî “Mehmet Müfit’e Küçük bir Hatırlatma!” başlıklı bir yazıyla M. Müfit’e cevap verdi. Aşağıda resmini gördüğünüz bu yazıya da şu anda erişim imkanı yoktur.

6 Kasım 2013 (öğleden sonra):  Rojhat Badikî’nin “Mehmet Müfit’e Küçük bir Hatırlatma!” başlıklı yazısıyla M. Müfit’in “Newroz.com’a Ne Oluyor?” başlıklı yazısı birlikte newroz.com’dan çıkarıldı.

6 Kasım 2013 newroz.com’un Kürdistan Forum adlı bölümünde, “Rêvebir_E” imzasıyla "Bangewazî ji bo Rêvbir û Niviskarên Newroz.com re" adlı bir kısa yazı yayımlandı Yazıda yuvarlak ifadelerle tartışmalara son verilmesi çağrısı yapan bir yazıydı. Halen şu linkte bulunmaktadır:
https://www.newroz.com/en/forum/353807/bangewaz-ji-bo-r-vbir-niviskar-n-newrozcom-re

7 Kasım 2013: Rojat Badikî “Newroz. Com’dan Ayrılış ve Zorunlu Bir Açıklama” adlı bir yazı yayımlayarak newroz.com’dan ayrıldı.

9 Kasım 2013: Rojat Badikî’nin “Newroz. Com’dan Ayrılış ve Zorunlu Bir Açıklama” adlı yazısı newroz.com’dan çıkarıldı.

Hiç yorum yok: