30 Mart 2010 Salı

Nisan’da Alanları Dolduralım!




Nisan’da Alanları Dolduralım! “Kendi Gücüne Güvenen ve Devrimci-Demokratik Güçlerle Birleşerek İlerleyen TEKEL İşçileri Kazanacak” Şiarını Yükseltelim!

Demokratik Haklar Federasyonu
iletisim@demokratikhaklarfederasyonu.org

Hatırlanacağı gibi TEKEL Direnişi, Danıştay’ın verdiği karardan sonra yeni bir sürece girmiş ve geçen zaman diliminde Ankara’daki çadırlar kaldırılarak direniş “yerellere taşınmıştı”.

Bu süreçle birlikte TEKEL Direnişi’nin 78 günlük enerjisini büyük oranda yitirdiğini ifade etmek yerinde olacaktır. Kimi yerellerde kurulan direniş çadırları ve gerçekleştirilen eylemler olumlu olmasına karşın bu durum gerçeği değiştirmekten uzak kalmıştır.

Nitekim TEKEL direnişi, ülke geneline yayılan, arkasındaki halk desteğini örgütleyerek alanlara döken bir süreci örgütleyememiştir. Hala TEKEL işçilerinin ve devrimci-demokratik güçlerin bileşeni olduğu merkezi ve güçlü bir platform oluşturulmadığı gibi merkezi bir platform oluşturulmaması direnişin kendiliğindenci bir sürece evrilmesinin temel belirleyeni olmuştur. Kanımızca bu eksik TEKEL direnişinin en ciddi eksiğidir. Öyle ki bu eksik direnişin yönünü tayin etmektedir.

Tekgıda-İş Sendikası ve diğer sendikalar, bu süreçle birlikte esasta hedeflerine ulaşmışlardır. Sarı sendikal anlayışlar, kendileri açısından “tehlikeli” bir şekilde büyüyen direnişi, aylara yayarak etkisizleştirme ve sönümlendirme yönelimlerinde “sebatla” ilerlemektedirler.

--------------------------

Demokratik Haklar Federasyonu Resmi Sitesi / http://www.demokratikhaklarfederasyonu.org/

Hiç yorum yok: