3 Mart 2010 Çarşamba

Sendikacı Seher Tümer’e Özgürlük



Sendikacı Seher Tümer’e Özgürlük kampanyası destek çağrısı‏

Cenevre Halkevi, Kamu Hizmetleri Enternasyoneli (PSI) tarafında Türkiyede tutuklu bulunan SES Ankara Şube Yöneticisi Seher Tümer’le uluslararası dayanışma kampanyasını destekler, insan hakları savunucularını ve kurumlarını bu kampanyaya katılmaya davet eder

Sendikacı Seher Tümer Özgürlük kampanyası katılmak için aşagıdaki adresi tıklayın

http://www.labourstart.org/cgi-bin/solidarityforever/show_campaign.cgi?c=630

Ve; http://sesonline.org/wordpress/imza/index.php

----------------------------

Maison Populaire de Genève

Cenevre Halkevi

http://www.assmp.org/

------------------------------

Kamu Hizmetleri Enternasyoneli (PSI) tarafından yapılan açıklama:

Sendikal Haklar Kadın Haklarıdır

Dayanışmaya devam...

Dünya Kadınlar Günü , 8 Mart 2010

Sendikacı Seher Tümer, bu yılki Dünya Kadınlar Gününü Türkiye’de bir cezaevinde geçirecek. Ancak uluslararası dayanışma ona özgürlüğün kapılarını açabilir.

‘Dünyanın her yerindeki sendikacı kardeslerimize Seher Tümer’e destek vererek seslerini yükseltmeleri için çağrıda bulunuyorum’ diyen Kamu Hizmetleri Enternasyoneli (PSI) Genel Başkanı Ylva Thorn ‘Türkiye’deki hükümetten Tümer ile ilgili tüm suçlamalardan vazgeçmesini ve onu derhal serbest bırakmasını talep edin. Şimdi hemen mektup yazın ve eğer mümkünse 9 Mart tarihinde Türkiye’nin başkenti Ankara’da gerçekleşecek olan Tümer’in duruşmasına katılın’ çağrısında bulundu.

PSI, Türkiye’deki PSI üyesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) şube sekreteri olan Tümer’in geçen seneki Dünya Kadınlar Gününü etkinliklerine katılmakla birlikte Türkiye’de emek ve kadın mücadelesi için yürüttüğü faaliyetlerinden dolayı hedef alındığına inanmaktadır.

2009 yılının Nisan ayında tutuklanan ve cezaevine gönderilen Tümer, Türkiye’de yaşayan bir Kürt’tür. Tümer’in durumu, sendikal mücadele arkadaşı olan ve terör örgütüne üye olmakla suçlanan Meryem Özsöğüt’ün durumunun bir benzeridir (Özsöğüt, PSI öncülüğünde protesto amaçlı yürütülen uluslararası bir kampanyanın ardından 8 ay sonra serbest bırakılmıştı).

‘Bir sendikada örgütlenmek birçok kadın için eşitlik yolunda en önemli ilk adımdır’diyen PSI Dünya Kadın Komitesi başkanı Kuini Lutua,‘ Ve çalışanların hakları çiğnendiğinde sendikalar güçlerini birleştirerek adalet talep ederler. Seher Tümer’in durumu da böylesi bir eylemi gerektiriyor. Bu nedenle sesimizi yükseltelim’ diyerek çağrıda bulunmaktadır.

Bu hafta Birleşmiş Milletler’in New York’taki merkezinde düzenlenecek olan Kadınların Statüsü Komisyonunun 54. Toplantısında otuz PSI üyesi uluslararası sendikal delegasyon ile biraraya gelecek. Delegasyon, uluslararası iş yasalarına saygılı olmaları ve kadınların insan haklarını ve sendikal haklarını tam olarak garanti altına almaları için tüm ülke hükümetlerine çağrıda bulunacak.

Sendikacı Seher Tümer Özgürlük kampanyası katılmak için aşagıdaki adresi tıklayın

http://www.labourstart.org/cgi-bin/solidarityforever/show_campaign.cgi

Public Services International (PSI) is a global trade union federation that represents 20 million women and men working in the public services around the world. It has 693 affiliated unions in 156 countries and territories. PSI is an autonomous body, which works in association with federations covering other sectors of the workforce and with the International Trade Union Confederation (ITUC). PSI is an officially recognised non-governmental organisation for the public sector within the International Labour Organisation (ILO) and has consultative status with ECOSOC and observer status with other bodies such as UNCTAD and the WTO.

---------------------

Haberi ileten:
Info Maison Populaire de Genève
info@assmp.org

Hiç yorum yok: